"Японія на клаптику території виробляє в чотири рази більше, ніж уся РФ, а ми боремося за Крим", - російський політолог

Росія, маючи 17 млн км² власної території, яку можна було би розвивати, захопила Крим.

Дмитро Орєшкін. Фото: Еспресо.ТБ.

Маючи 17 млн км² слабо освоєної території, Росія за три роки витратила на анексований Крим приблизно $7 млрд. Про це розповів російський політолог Дмитро Орєшкін у лекції, уривок якої транслювало "МБХ медиа" у Facebook, передають Патріоти України.

"Японія за площею 380 тис. км². Для довідки: територія республіки Комі – 420 тис. км² – тобто, більше, ніж у Японії. Іркутська область – 775 тис. км², рівно вдвічі більше, ніж у Японії", – розповів він.

Орєшкін зазначив, що 13 суб'єктів РФ переважають Японію за площею. "Але яке населення? Населення Японії – 128 млн осіб, у Росії – 143 млн, 145 млн із Кримом. Сумісні цифри. Уявіть собі, усе населення Росії можна загнати на територію республіки Комі... Водночас японці роблять у чотири рази більше валового внутрішнього продукту, ніж уся Росія. Ось на цьому клаптику території, значну частину якої займають сейсмічно небезпечні гори, вони побудували осілу культуру з немислимою інтенсифікацією сільського господарства", – розповів він.

Політолог додав, що в цей час Росія, маючи 17 млн км² території, захопила Крим. "Ми боремося за те, щоби приєднати ще Крим, не маючи можливості і бажання інтенсифікувати свою власну територію, ось це і є "імперія навиворіт". У пропагандистському просторі "Крим наш" – чудово. А те, що щороку він нам коштує мінус 125 млрд руб. із російського бюджету, – про це якось не говорять", – наголосив Орєшкін.

Він додав, що еквівалент приблизно $2,2 млрд "не зламає спини російському бюджету". "Але якщо подивитися, за три роки це виходить майже 400 млрд руб.", – підсумував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...