Японка померла від рідкісної хвороби після укусу безпритульного кота

​50-річна жінка з Японії померла від вірусу SFTS (синдром гострої лихоманки з тромбоцитопенією - авт.), яким заразилася від кота.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC News, бездомний хворий кіт вкусив жінку, яка намагалася погодувати його. Зазвичай даний вірус переноситься кліщами, однак медики не виявили слідів укусу кліща і припускають, що японку заразив бездомний кіт. Це перший випадок передачі цієї хвороби від тварини до людини.

Через 10 днів після укусу, у жінки почалася сильна лихоманка, яка привела до летального результату. Вважається, що даний вірус має 30% смертність і особливо важко переноситься людьми після 50 років. Міністерство охорони здоров'я Японії попередило своїх громадян про небезпеку контакту з хворими безпритульними тваринами.

SFTS - лихоманка з синдромом тромбоцитопенії. Нова небезпечна для людини кліщова вірусна інфекція була виявлена в Китаї, найімовірніше передається з укусами кліщів. Виявлення нового збудника стало результатом ретельного розслідування декількох спалахів невстановленої інфекції з високою летальністю, зафіксованих в центральному і північно-східному Китаї починаючи з березня 2009 року.

Выдзначены у хворих симптоми - важка лихоманка і тромбоцитопенія - були характерні для анаплазмоза, проте антитіл до збудника цієї інфекції в крові пацієнтів виявити не вдалося. Захворювання отримало назву "Синдром гострої лихоманки з тромбоцитопенією".

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Радив би ФСБ звернути на неї увагу": Жорін постібався з росіянки за "публічне приниження" Abrams

субота, 4 травень 2024, 15:47

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін дотепно "постібався" з росіянки, яка влаштувала "публічне приниження" американського танка Abrams у Москві, передають Патріоти України. У своєму Telegram Жорін опублікував фрагмент відео, на як...

"Повертайтеся додому, Олексію!": Потап повідомив, що приїхав до Парижа і відреагував на критику

субота, 4 травень 2024, 15:34

Репер і продюсер Потап, який виступав у нічних клубах Німеччини з російськомовними хітами, похвалився, що подорожує Європою. Потапенко повідомив, що прибув до Парижа. На сторінці в Instagram Потап опублікував фото, на якому постав під час прогулянки Па...