Ідемо Господніми стежками. Пам’ятаймо, що піст без молитви і покаяння не дає духовних плодів!

Великий піст настав. Великий піст Післав Господь очистить наші душі, Наче в дорозі Правди справний міст Через ріку гріхів, через брехні калюжі.

Молитва і покаяння змінює людину. В першу чергу такі трансформаційні зміни стосуються відношення особистості до самого життя. Найкраще тут допомагає любов, яка йде від серця, є щирою та сердечною. Такий внутрішній заряд любові допомагає не лише реалізуватися через події, людей, але й впливає на власне благо, заповнюючи у такий спосіб життєвий простір. Не виключенням є і оточуючі нас люди. Ми можемо їх любити і не любити, сприймати і не сприймати, все залежить від того, що у нас на серці.

Тому у піст прийнято завжди акцентувати увагу на любові до ближнього. Святий Іоанн Кронштадтський, відомий для всього світу православний проповідник у книзі “Моє життя у Христі” звернув увагу на те, що у тому випадку, коли людина ненавидить, погляд здатен заважати іншому ходити. Не лише сама людина страждає гріхом, але страждає все навколо неї, і навіть природа. І навпаки, якщо людина кається та постить, це відбивається на всьому, що її оточує.

Нехай Господь Вас сподобить у ці великопостні дні щирого каяття та глибокої внутрішньої молитви, які линули би з глибин вашого серця. Поможи Вам Боже!


Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...