"Є і справжні патріоти": Переселенці всіма силами намагаються допомогти ЗСУ

Вони розповіли, що продовжували підтримувати українську армію навіть коли у Донецьку вже були проросійські бойовики.

Прапор та герб України. Фото: posnayko.com.ua

Протягом трьох років війни неймовірна кількість людей виїхала з території Донецької та Луганської областей, проте не всі вони допомагають українській армії. Проте є й ті, які постійно намагаються будь-яким чином допомогти військовим, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Три роки тому на Луганщині Василь бачив, як російські війська переходять український кордон, а потім цинічно руйнують його рідне місто. Тож ще у 2014 році пішов на фронт. "Я не зрадник своєї держави. Я прийняв рішення поновитися в ЗСУ та взяти участь у звільненні своєї держави", - розповів боєць Василь.

Анастасія також з того регіону і також носить форму та погони. Вона – воєнний медик 53-ї бригади. За плечима тендітної дівчини найгарячігші точки війни на Сході. "В 2015 році були під Авдіївкою. Там було дуже багато поранених. Ми допомогали. Хотілось допомогти військовим, щоб вони вижили", - оозповіла медик.

Отець Павло не носить камуфляж. Його спецодяг – чорна ряса, а зброя – дерев'яний хрест. За те, що Отець Павло був служителем церкви Київського Патріархату у Донецьку, три місяці просидів у місцевій буцегарні. Допитував священика піп Московського патріархату, який у ворожому батальйоні "Восток" обіймав не останню посаду й часто сам розправлявся із бранцями.

Та дивом священику вдалося вибратися з полону терористів. Тепер він військовий капелан. Допомагає військовим, що дислокуються у Бахмутському районі. Мріє відкрити тут першу церкву Київського Патріархату, та місцева влада не дає навіть землі.

Леонід Краснопольський також встиг насолодитись гостинністю сепаратистських підвалів в Донецьку. В окупованому місті він шив одяг для українських військових. Виробництво набирало обертів і, звісно, не залишилось без ворожої уваги.

"До липня 2014 року я перебував в Донецьку. І форму військовим шив, і каски їм купував. Тука тоді нам дуже багато пересилав. Потім до мене на роботу прийшли "днрівці", арештували і посадили в підвал. Я там посидів, а пізніше мене обміняли. Звідти я вже переїхав до Дніпра", - розповів волонтер.

У Дніпрі зародилася фірма Hunta.in.ua, в якій здебільшого роблять одяг із патріотичними прінтами, військове і тактичне спорядження та навіть випустили один з небагатьох україномовних коміксів "Охоронці Країни". Майже весь прибуток йде на допомогу армії. Щотижня військовим відправляють техніку, одяг та найнеобхідніше.

Ці люди, як і тисячі інших мешканців окупованого Донбасу, не продали Батьківщину за російські обіцянки, і хто як може по сьогодні наближає перемогу. З їхніх вуст фраза "Єдина Україна" звучить по-справжньому.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...