Інтриги з Радою Європи: Чого чекати від російських чиновників?

В Держдумі РФ розглядають можливість виходу з Ради Європи.


Рада Європи. Фото: УНН

Російський уряд розглядає можливість «відходу» від Європейської конвенції прав людини, повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

За інформацією російських чиновників, інтерес Європейського суду по правах людини (ЄСПЛ) до Росії зростає у зв’язку з багаточисельними скаргами інших країн.

Російські справи розглядають чиновники ЄСПЛ, у призначені яких не брали участь російські представники, оскільки депутати Держдуми не мають права голосувати в Парламентській асамблеї Ради Європи. Це викликає незадоволення діями ЄСПЛ, тому розглядається питання про денонсацію Європейської конвенції прав людини, що й приведе до виходу РФ з міжнародного суду.

Генсек ПАРЄ Турб’єрн Ягланд заявив, що вважає неможливим забезпечити ефективну роботу організації без Росії, тому вона повинна повернутися в консультативний орган. Віце-спікер Держдуми Петро Толстой також заперечує можливість виходу РФ з Ради Європи. Він наголошує, що ведуться переговори з європейськими колегами. Чиновник зазначив, що оскільки Росія не бере участь у голосуванні, то рішення суду не мають законної сили на території РФ.

В свою чергу, голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що деякі політичні діячі в Раді Європи займаються інтригами, а не питаннями виходу Росії з так званих «ЛДНР» і анексованого Криму.
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...