Інвестори розчаровані: нафта дешевшає

​Ціни на нафту знизилися на вечірніх торгах четверга після повідомлень про рішення ОПЕК продовжити глобальний пакт на 9 місяців, тоді як інвестори чекали від нафтоекспортерів більш рішучих заходів для відновлення світового попиту і пропозиції.

Фото: rusjev.net

Про це передають Патріоти України з посиланням на агентство "Рейтерс".

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,48 відсотка до $ 53,70 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $ 51,02 за барель, на 0,68 відсотка нижче попереднього закриття.

Нафтовий картель ОПЕК у четвер вирішив продовжити терміни скорочення видобутку на дев'ять місяців до березня 2018 року, сказав один з делегатів ОПЕК. Рішення ОПЕК, швидше за все, знову підтримають кілька країн поза картелем, включаючи Росію, які поки ще обговорюють це питання.

Поточна угода ОПЕК і 11 країн поза клубом, включаючи Росію, передбачає скорочення глобального виробництва на 1,8 мільйона барелів на добу протягом першої половини 2017 року.

Міністр енергетики Саудівської Аравії - найбільшого добувача ОПЕК - сказав в четвер, що учасники глобального пакту поки не бачать необхідності в більш масштабне скорочення виробництва сировини.

Ця новина розчарувала деяких інвесторів. "Сценарій 9-місячного продовження пакту про скорочення нафтовидобутку вже був закладений в ціни, - сказав Олів'є Якоб з Petromatrix. - Значить, ОПЕК більше нічого запропонувати для балансування (нафтових) ринків, і це сумно".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...