Його "Майн Кампф": Путін змусить Євросоюз послабити санкції, - Spiegel

Офіційно санкції можуть бути зняті тільки за умови реалізації мінських угод, однак хоча країни Східної Європи наполягають на жорсткій лінії у відносинах з Москвою, але Німеччина, Італія та Франція виступають сьогодні за поступове ослаблення санкцій.

Володимир Путін. Фото:korrespondent.net

Санкції проти Росії не принесли Заходу бажаних політичних результатів, а антикремлівський фронт в ЄС стає хитким. Про це пише Der Spiegel, передають Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

Пропозицію президента Росії Володимира Путіна Євросоюзу про зняття зворотніх санкцій Москви, в разі зрушень в мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі, автор статті називає спритним ходом, так як вона "ставить все з ніг на голову": санкції боляче б'ють по економіці Росії, в той час як російські санкції практично не відчуваються.

Путін закликає натиснути на Київ для виконання мінських угод, хоча саме позиція Москви є головною перешкодою на шляху мирного врегулювання в Україні, зазначає автор. Відзначається, що офіційно санкції можуть бути зняті тільки за умови реалізації мінських угод.

Але сьогодні, на думку автора, на таку перспективу мало що вказує: країни Східної Європи наполягають на жорсткій лінії у відносинах з Москвою, але Німеччина, Італія і Франція виступають сьогодні за поступове ослаблення санкцій.

"Москву можна спонукати на поступки за допомогою невеликих заохочень ... Якщо в економічному плані санкції відчутно вдарили по Росії, то політичний ефект досі відсутній", - робить висновок автор.

Також наводиться думка доктора економічних наук Костянтина Холоділіна з німецького інституту економічних досліджень DWI Berlin, який стверджує, що санкції лише посилять вороже ставлення росіян до ЄС, що дозволить Путіну і надалі відволікати росіян від внутрішніх проблем за допомогою агресивної зовнішньої політики.

Автор зазначає, що по Україні з моменту введення санкцій у 2014 році Росія не відступила ані на міліметр, а замість цього Путін почав сирійську операцію, його бойові літаки регулярно провокують НАТО і він також постачає Ірану високотехнологічні системи ППО. Нинішнє продовження санкцій може стати останнім, вважає автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...