Ірландія заявила про провокації російської військової авіації

"Приховані" бомбардувальники Ту-95 ВПС Росії були виявлені в повітряному просторі Великобританії.

Ірландія звинувачує військову авіацію РФ в провокаціях. Фото news.liga.netІрландське авіаційне управління заявило, що один з авіарейсів на території країни був змушений поміняти маршрут, а виліт іншого затримався через те, що в британському повітряному просторі незаконно літали два бомбардувальники Ту-95 російських ВПС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.

"Виліт одного авіарейсу з Дубліна був затриманий через активність російських військових літаків у повітряному просторі Великобританії. Маршрут іншого літака був змінений, щоб переконатися, що траєкторія його польоту далека від траєкторії військових літаків ВПС РФ", - йдеться в тексті заяви управління.

Повідомляється, що згаданий інцидент трапився ще в лютому (імовірно 18 числа), проте ця інформація про провокації з боку Росії була оприлюднена лише зараз, пише агентство Франс Прес.

Джерело зазначає, що військові літаки ВПС РФ летіли в повітряному просторі іншої держави з вимкненими транспондерами - пристроями, які допомагають визначити повітряне судно на радарах. Перше "вторгнення" російських літаків у повітряний простір Ірландії було в 88 км від узбережжя, друге - набагато ближче, всього в 19 км від кордону повітряного простору.

Разом з тим, в Ірландському авіаційному управлінні зазначають, що інцидент "не вплинув на безпеку для цивільної авіації". Більш того, в заяві зазначено, що бомбардувальники "не порушували суверенний повітряний простір Ірландії".

На думку оглядача Франс Прес, цей випадок може бути пов'язаний з вильотом британських винищувачів-перехоплювачів RAF Typhoon, піднятих у повітря 18 лютого для супроводу російських бомбардувальників, "летіли близько до кордонів повітряного простору Великобританії".

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...