Ірина Геращенко підтвердила, що донецький журналіст Васін внесений у список на обмін заручниками

​Бойовики також підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

Про це заявила представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, передають Патріоти України. Далі мовою першоджерела.

«Очень сложно шли переговоры, выбивание, по сути, этой информации, что Асеев находится у них. Место его содержания они официально нам не дали — просто подтвердили, что Станислав у них, и он включен в списки на освобождение, которые мы сейчас обсуждаем», — сказала она.

«Мы знаем место содержания Станислава», — добавила парламентарий.

Геращенко отметила, что переговоры длились в течение месяца. По ее словам, украинская сторона в переговорах добивалась возможности посещения Васина координатором ОБСЕ Тони Фришем, который в конце августа был в Донецке с целью мониторинга условий содержания заложников, но его допустили лишь к макеевской колонии, где содержит военнослужащих.

«К сожалению, к Стасу не было доступа ни одной международной организации — ни ОБСЕ, ни ООН, ни Международного комитета Красного креста», — сказала Геращенко.

По ее словам, к Асееву также не допускают родственников и не дают ему права на звонок матери. «Мы делаем все как для освобождения Асеева, так и для освобождения Романа Сущенко из российской тюрьмы, поскольку Минские соглашения требуют освобождения всех незаконно удерживаемых. Поверьте, прилагаются все усилия», — сказала представитель Украины в трехсторонней контактной группе.

Как сообщалось ранее, так называемое «МГБ ДНР» признало, что донецкий журналист Станислав Асеев (Васин) находится в их руках.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...