Історія шита білими нитками: Політолог пояснив, чому бойовики віддають Савченко полонених

Спроби зробити із Савченко героя в очах українців обернулися тим, що всіма своїми діями вона підтвердила підозри у співпраці з російськими спецслужбами.

Надія Савченко. Фотор:Новая газета

Ватажки "ДНР/ЛНР" заявили про намір передати народному депутату Надії Савченко двох полонених жінок - Анжеліку Преснякову і Ольгу Сворак. Про це пише політолог Сергій Таран на сайті Новое время, інформують Патріоти України.

"Ми щасливі звільненню кожної людини", – заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. Аналогічну думку висловив і радник голови СБУ Юрій Тандем. "Ми раді будь-якому звільненню. Головне, щоб "ЛНР/ДНР" не використовували це для корисливих цілей", – зазначив він.

Українська влада відреагувала правильно. Єдине – потрібно розуміти, заради чого це організовується російською стороною, і чому була обрана саме Савченко. Не можна йти на поводу в згубних політичних технологій.

Із Савченко намагаються зробити в Україні політика. Щоправда, російські експерти, які працюють над цим, мабуть, не до кінця розуміють особливості української політики. Крім роздратування, нинішня діяльність Савченко не викликає в Україні ніяких інших емоцій. Більше того, складається враження, що за нею хтось стоїть – якщо вже заради неї організовуються і переговори, і обміни полоненими.

Спроби зробити із Савченко героя в очах українців обернулися тим, що всіма своїми діями вона підтвердила підозри у співпраці з російськими спецслужбами.

Уся ця історія шита білими нитками, тому дуже скоро вичерпає себе. Було б набагато складніше, якби російські політтехнологи краще знали українське суспільство і придумали що-небудь більш оригінальне.

Як реагувати? І далі звільняти українських полонених, але не голосувати за Савченко і компанію, яка збирається навколо неї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...