Історично Російська імперія приречена: Чотири тези, які вирішують все, - блогер

Росія далі існувати та розвиватися не зможе, там неможливий науково-технічний та економічний прогрес, а лібералізація для цієї імперії - це її смерть та розпад.

Ілюстрація:stylos.info

Російська імперія приречена на зникнення, однак питання стоїть у тому - як швидко настане її кінець і яку ціну за нього заплатять самі мешканці імперії, їхні сусіди і людство загалом. Про це пише на своїй сторінці у Facebook Олексій Панич, зазначають Патріоти України.

ЧОТИРИ ТЕЗИ ПРО ДОЛЮ ІМПЕРІЇ ЗАГАЛОМ І РОСІЙСЬКОЇ ЗОКРЕМА

1. Будь-яка імперія гине від культурної неоднорідності, яку вона проковтнула, але не змогла перетравити.

Інколи цим же хворіють і уламки колишніх імперій, якщо важливий культурний кордон опинився всередині їхніх політичних кордонів. Але для імперій ця хвороба смертельна.

Імперія може відчути тимчасове полегшення, скинувши з себе частину неоднорідності. Так, Російська імперія у 1917-1920 роках радикально спростила свою соціальну вертикаль (цей процес тривав аж до кінця 1930-х років), а 1991 року позбулася частини "національних окраїн" (про що шкодує досі).

Втім, доки імперія залишається імперією (насамперед географічно), ця проблема наздоганятиме її знову і знову.

2. Боротися з культурною неоднорідністю імперія може лише насадженням жорсткої єдності (це розумів вже Олександр Македонський).

Відобразити неоднорідність в своїй політичній структурі імперія може лише на бутафорському рівні (хто-небудь ще пам'ятає, що однією з палат Верховної Ради СРСР була "Рада національностей"?).

Отож, не слід дивуватися, що всі політичні партії РФ є лише різними декораціями єдиної "партії влади", а "Яблуко" щойно підписалося під тезою "Кримнаш". Хто не підтримує цю єдність - той, справді, ворог цієї держави, бо лише ціною такої єдності ця держава може намагатися врятувати себе.

3. Російських "лібералів в законі" шкода не тому, що вони, свідомо чи ні, підіграють владі, а тому, що вони досі не зрозуміли значення виразу "ліберальна імперія". Насправді цей вираз одначає те саме, що "квадратне коло" чи "дерев'яне залізо".

4. Отже, історично Російська імперія приречена: адже без лібералізації сьогодні вже неможливий науково-технічний та економічний прогрес, а лібералізація для цієї імперії - це як для Кощія голка в яйці.

Питання лише в тому, як швидко настане її кінець і яку ціну за нього заплатять самі мешканці імперії, їхні сусіди і людство загалом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...