Італія занепокоєна присутністю представництва самопроголошеної "ДНР" у Турині

Група італійських депутатів від провладної Демократичної партії направила запит до уряду з вимогою відреагувати на діяльність так званого представництва ДНР в Італії

Свою ініціативу депутати-лівоцентристи оприлюднили на прес-конференції в Турині.

У запиті до прем’єр-міністра Італії, МЗС та МВС парламентарі вимагають відповіді, чи відкриття "представництва ДНР" не суперечить зовнішній політиці Італії та ЄС і які заходи вживатиме уряд.

"Це не є питання місцевого рівня – це справа національного масштабу. Слід протистояти фашистському націоналізму, який представляє так звана "республіка Донбас". Ми будемо чинити тиск допоки італійський уряд, створений місяць тому, не засудить ініціативу Мауріціо Марроне (координатор псевдопредставництва "ДНР" у Турині – ред.)», – сказав депутат Умберто Д’Оттавіо.

В Італії разом з представниками Демократичної партії діяльності "центру ДНР" протистоїть також Радикальна партія та італійська редакція Stop Fake.

"Проросійські сили спробували раніше створити подібний орган у Чехії, але чеський уряд поставив їх на місце. На жаль, італійський уряд обрав очікувальну позицію, та ми впевнені: завдяки парламентському запиту уряд прояснить ситуацію", – зазначив Ігор Боні, представник італійських радикалів.

Відкриття так званого представництва ДНР відбулося в Італії 14 грудня 2016 року у Турин, яке діє при зареєстрованій неурядовій структурі фонді "Магеллан".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...