"Юлія Володимирівна збиралася розкрутити потужну кампанію в Україні: розповісти, як її приймав Трамп і як її особисто запросили", - Чорновіл про новий вояж Тимошенко до Вашингтону

Головне випередити Порошенка, принаймні спробувати. Чи хоч зробити вигляд для своїх, для чужих, для електорату.

Відомий політик та аналітик поділився роздумами чому його «стара подруга» відлетіла до Вашингтону. Серйозних підстав на успіх в переговорах з новою командою Білого дому у Леді Ю немає, переконує Тарас Чорновіл. Патріоти України пропонують ознайомитись з його думками та спостереженнями.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що їде до Вашингтону, куди вона прибуде вже 29 січня. Вона дещо випереджає українського президента Петра Порошенка, який прилетить у США в середині лютого, та однак головною метою його візиту є зустріч із президентом Дональдом Трампом. Тимошенко ж заявляє, що планує протягом наступного тижня зустрітися з представниками американської законодавчої та виконавчої гілок влади, а також з провідними експертами з питань політики, економіки та безпеки. Про те, що насправді стоїть за візитом Тимошенко до Вашингтону "Апостроф" запитав у політичного аналітика, в минулому народного депутата багатьох скликань Тараса Чорновіла.

Таке поняття, як робочий візит, застосовується до офіційних осіб, які представляють державу. Юлія Володимирівна представляє політичну силу, а тому це — політичний чи партійний візит, або приватний візит (є й таке припущення). Але точно не робочий, бо офіційний, державний візит — це прерогатива виключено представників уповноважених державою на виконання певних міжнародних функцій.

Стосовно самого візиту до Вашингтону, то, звичайно, слід очікувати, що у нас в Україні будуть дуже роздувати цю тему. Насправді, всі такі візити у Вашингтон, так чи інакше пов'язані з інавгурацією Трампа, перед чи після неї, це — виключно надування щік для внутрішнього споживача. Це вже не стосується Юлії Володимирівні, їй треба віддати належне: її політичні консультанти вчасно зорієнтували, що на роздуванні теми про поїздку на інаугурацію плюсів не здобудеш, а тільки — мінуси. Вони ж також і дуже активно почали відбілювати цю її поїздку опісля, доводячи, що вона туди не їхала, і займалася іншими справами. Потім з'явилися всілякі різні речі в інфопросторі, бо стало зрозуміло, що будь-яка поїздка до Трампа – це значить засвітити дуже великі гроші, а потім випливає спроба відбрехатися.

Треба розуміти, що інаугурація – це період, коли нікого не запрошують, але всім, хто не підпадає у списки, пропонується купити білети. Для таких цілей, які переслідувала Тимошенко, наскільки я розумію, вона літала на молитовний сніданок, вони коштують від 100 тисяч доларів і більше. І при цьому це не дає гарантію ніяких зустрічей, бо період інаугурації і період після неї – це час, коли не до зарубіжних гостей. Бо форматується політика, форматуються урядові структури, а всі, навіть найдрібніші лідери в США зайняті внутрішніми проблемами. Тим більше зараз там виникла проблема з Мексикою. Тому точно в цей період, ні з одним із українських лідерів розмови вестися однозначно не можуть. Вищі лідери не зустрічаються, хіба якщо наші лідери заплатять доброчинний внесок в певний фонд і проведуть з американськими лідерами якийсь там відповідний сніданок. Це в Америці дуже активно практикується, і це не вважається корупцією, бо гроші дійсно йдуть на доброчинність. А насправді помічник або заступник заступника Держдепу є рівнем політичних партійних лідерів з України, і я не думаю, що в цей період така особа буде згодна зустрічатися і розмовляти з нашими партійними лідерами, тому що не до того. США ще не мають позиції щодо України.

Тимошенко вирішила, що вона може в цей період інавгурації витратити 135 тисяч доларів як доброчинний внесок для США і поснідати з хорошими людьми, але не з Трампом за одним столом. Ця витрата дозволить побути серед американскьких політиків і потішити власні амбіції. При Обамі було краще, бо люди, які брали участь у таких зустрічах, в принципі мали шанс зацікавити адміністрацію президента США і, можливо, далі зустрітися з кимось із працівників кабінету, але не вище.

Так чи інакше вже відбулася пуста витрата грошей, і з чого Юлія Володимирівна збиралася розкрутити потужну кампанію в Україні: розповісти, як її приймав Трамп і як її особисто запросили. Але ніхто ж не повірить в те, що ті люди, які від нас туди поїхали, а це приблизно 100 депутатів Ради, майже всі колишні партійні діячі купили білети, що з ними велись якісь переговори. В даному разі поїздка Тимошенко на інавгурацію виглядає як марнотратство. Тому вона й не стала розкручувати цю тему, а вирішила зараз сказати, що вона їде до Вашингтону з окремим візитом. Однак це не офіційна її поїздка – це туристична поїздка - на відпочинок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...