Юрій Бутусов про закриття каналу Шустера

Для роботи цілого телеканалу потрібні великі кошти, а їх не знайшлося

Закрився телеканал 3S Савіка Шустера. Це був цікавий майданчик для обміну думками та структуризації ситуації в суспільстві. Було багато опонентів, багато симпатиків у шоу Шустера, їх об'єднувало одне - майже всі вони дивилися програму, пише журналіст Юрій Бутусов, повідомляють Патріоти України.

Інформаційне поле стало менш конкурентним, менш конфліктним. І це зовсім не зменшило кількість скандалів і конфліктів в українській політиці. Стало тихіше, стало прісно, меншим став резонанс важливих подій.

Для мене стало подією, коли Шустер підтримав ідею Мочанова і дав можливість в шикарній студії провести зйомку циклу програм "Історії війни" - це був єдиний цикл програм на українському телебаченні, який був присвячений реконструкції битв війни безпосередньо з учасниками. Більше жодному телеканалу це цікавим не здалося (хоча у нас чимало військових програм, це треба враховувати). Це був унікальний проект, дорогий, були чудові декорації створені завдяки допомозі Національного військово-історичного музею Міноборони, кілька камер, звук, прекрасний режисер і сценарист, чудова організація. Все це робилося за рахунок каналу, ми провідні, працювали, звичайно, безкоштовно, але все інше варто було серйозних грошей. Ми запрошували туди справжніх воїнів, і я щасливий, що нам вдалося в такій солідній обстановці назавжди закарбувати багато бойових епізодів, які інакше навряд чи б потрапили в об'єктив, а зараз вони - частина нової української історії:

Були на каналі Шустера і інші прекрасні популярні нішеві розмовні проекти - я також із задоволенням брав участь в програмі "Главред" Роман Шрайк.

Багато говорилося про скандали у Шустера - мені це теж не подобалося, я навіть одного разу пішов з ефіру через демагогії. Але коли у Савіка були злети, ці програми запам'ятовувалися надовго і мали величезний успіх. Абсолютно феноменальна була програма про збитий малайзійський "Боїнг", були і інші хороші програми. Але безсумнівно, що Шустер був важливою складовою частиною нашого інформаційного простору, і не випадково, до нього на програму приходили і прем'єр-міністри Яценюк з Гройсманом і президент Порошенко.

Був тиск на канал, але скажемо чесно, гендиректор Павло Єлізаров відбив би всі атаки і загрози, якби знайшлися бізнесмени, які були би готові в канал інвестувати. На жаль.

Для роботи цілого телеканалу потрібні великі кошти. Найбільший внесок зробила, за останній рік, українка з США, було спілкування з діаспорою, але там теж не знайшлося тих, хто міг фінансувати проект.

Окремо хотів би подякувати продюсеру каналу Павлу Єлізарову - все це трималося на його фанатизмі і самовіддачі, він справжній медіа-менеджер. І я щиро сподіваюся, що Павло знайде сили і можливість повернутися в ефір з великими проектами.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...