Ізраїльський оператор супутникового зв’язку Spacecom не залишить українців без супутникового телебачення (фото)

Відомий оператор супутникового зв’язку Spacecom 10 січня 2017 року зробив заяву про те, що супутник, який належить компанії Amos-7 (АsiaSat-8) приступив до планового переходу на нову позицію 4 гр.з.д., де з 1 березня 2017 року розпочнеться мовлення.

Супутник АMOS-7 (АsiaSat-8) замінить застарілий АMOS-2 і продовжить трансляцію і обслуговування споживачів ряду європейських країн, а також своїх українських клієнтів. Новий AsiaSat-8 розширить ємність апарату AMOS-3, що дасть можливість розширити спектр послуг, пропонованих компанією, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укркосмос. Приблизний термін використання сателіта AsiaSat-8 в оренді складе близько чотирьох років з можливістю її продовження компанією ще на один рік.

Найпростіріша 3-голова САТ-ТВ  антена

Про що власне йдеться, попробуємо пояснити для більшості читачів Патріотів України. Безплатне супутникове цифрове ТВ з 2005 року для українців стало такою собі альтернативою наземного цифрового мовлення, на яке держава Україна не могла ніяк розродитися. Перші реальні потуги запустити наземне цифрове мовлення в форматі DVB-T у 9 областях країни були зроблені в грудні 2009 року, перед самими президентськими виборами у січні 2010 року. Потім влада диктатора Януковича все це ліквідувала і запустила у 2012 році недолуге та відносно дороге Т2 (у форматі DVB-T2) від приватної компанії Зеонбуд.

Пік установок супутниковоло ТВ припав на 2007-09 роки і зараз супутникові антени для індивідуального прийому САТ ТВ (в Ku-діапазоні, в стандарті DVB-S та DVB-S2) можна побачити практично по усій Україні від Ужгорода, Львова на заході до Луганська, Донецька на сході, від Києва, Чернігова, Житомира на півночі до Одеси, Миколаєва, Херсону, Симферополя, Севастополя, Ялти на півдні. За даними европейського супутникового оперетара SES Astra SA в Україні, станом на 1 січня 2012 року налічувалося 5 мільйонів встановлених комплектів супутникових антен для домашнього абонетського прийому українських та європейських ТВ/радіо каналів, які можуть дивитися приблизно 15 мільйонів українців, надалі кількість комплектів САТ ТВ тільки зрастала. Українці можуть дивитися з так званого "трьох-голового дракона" до 90 українських і російських каналів, а також по декілька білоруських, польських, німецьких та інших європейських каналів. Для прийому окрім антени потрібен, ще найпростіший супутниковий ТВ приймач (ресівер) ціною від 20 доларів і вище. Повний список каналів що можна дивитися з допомогою такої антени можна глянути на сайті http://www.lyngsat.com/ або на спеціалізаваних САТ ТВ форумах, наприклад на першому та одному з небагатьох в Україні україно-мовновних САТ ТВ форумів (розумію звучить доволі дико, але це ж Україна, русифікована московітими) - http://sat-ukraine.info/. З "трьох-голового" можна дивитися також платні DTH провайдери САТ ТВ - Віасат УА (потрібен спеціальний операторській приймач) та Екстра ТВ (потрібен ресівер з картоприймачем, бажано з підтримкою DVB-S2).

Антена супутникового ТВ для прийому найпопулярніших в Україні супутників - Амос 2/3, Астра 4А, НВ 13Е


Одина з найпростіших DVB-S приставок (ресіверів)  для прийому супутникового ТВ в Україні - Globo/Orton/Opticum 4100C. Під різними брендами продається вже більше 8 років - це насправді народний ресівер.

За даними Вікіпедії: Amos 2 — ізраїльський комерційний супутник зв'язку, частина серії супутників Амос. Виведений на геостаціонарну орбіту з вагою 1370 кг (з них 450 кг газового палива) ракетою Союз-ФГ в позицію 4° західної довготи 27 грудня 2003 21:30 UTC з космодрому Байконур. Обслуговує три регіони: Середній Схід з Ізраїлем включно, Європу та східне узбережжя США. Розрахунковий термін експлуатації — 12 років (до 2016 року). Тобто його корисний термін експлуатації давно вичерпався. За даними сайту www.lyngsat.com з Амос 2 зараз транслюється бизько 35 українських тв каналів з 4 передавачів (трансподерів), серед них - 1 Національний, 1+1, СТБ, ІСТВ, Новий канал, Тоніс, Інтер, НТН, новинні - 24 канал, Евронюз, 112, дитячі - Малятко, Плюс+Плюс, Q-тв, місцеві - Київ, Тиса, 1Західний, УА Крим. У звʼязку з закінченням терміну експлуатації супутника Амос 2, частина з них восяни 2016 року була продубльована в тій же позиції на супутнику Амос 3 , деякі переїхали на сусідній супутник Астра 4А

За даними Вікіпедії AsiaSat 8 — геостационарный спутник связи, принадлежащий гонконгскому спутниковому оператору, компании AsiaSat[en]. Спутник предназначен для предоставления телекоммуникационных услуг для Китая, Индии, а также стран Среднего Востока и Юго-Восточной Азии. Располагается на орбитальной позиции 105,5° восточной долготы в соседстве со спутником AsiaSat 7[1]. Запущен 5 августа 2014 года ракетой-носителем Falcon 9 v1.1.

Построен на базе космической платформы LS-1300LL компанией Space Systems/Loral[en]*. Электроснабжение обеспечивают два крыла солнечных батарей и аккумуляторные батареи. Мощность спутника — 8,5 кВт. Орбитальное маневрирование осуществляется с помощью гидразиновых двигателей малой тяги. Ожидаемый срок службы — 15 лет[2]. Стартовая масса спутника составляет 4535 кг.

Транспондеры: На спутник установлены 24 активных транспондера Ku-диапазона емкостью 56 МГц, переключаемые между четырьмя лучами. Также установлен терминал Ka-диапазона для регионального покрытия.

Запуск спутника AsiaSat 8 состоялся в 8:00 UTC 5 августа 2014 года ракетой-носителем Falcon 9 v1.1 со стартового комплекса SLC-40 на мысе Канаверал.




Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...