Карма маленького "піддиктатора": Як в Мюнхені Медведєва опускали

На конференції "русский мир" зіткнувся з невідцензурованою і невідредагованою пропагандою Кремля реальністю.

Усе було не так, як у мріях Медведєва. Фото: reporter-ua.com.

"Почитавши російські ЗМІ – чи послухавши російських посадовців всіх рівнів напередодні мюнхенської конференції, можна було легко намалювати переконливу картину світу. У цьому світі Європа, тяжко страждаючи від власних антиросійських санкцій, готова їх от-от відмінити. Треба лиш керівництву західноєвропейських держав "проявити мужність" (як сказав російський прем’єр) і сказати, що санкції були помилкою", - написав Роман Федюк у статті для depo.ua, передають Патріоти України.

У цьому світі сирійський народ вітає російські бомбардування – включно з тими, в ході яких гинуть десятки мирних людей разом із дітьми, а Башар Асад вже роздумує, коли саме він завершить завоювання Сирії. На тлі розімлілих від вдячності європейських дипломатів, які тішаться з того, що "прийшов Путін і все вирішив".

У цьому ж світі конфлікт на Донбасі встиг перетворитись зі "злочинів кривавої хунти" на неприємне непорозуміння між двома знову "братськими" народами. Для завершення якого Україні треба погодитись на виконання своїх зобов’язань, зафіксованих у Мінських угодах – і на невиконання Росією своєї частини. На чому всі й повинні помиритись, погодившись, що "Кремлю – все, а Києву – закон".

І ось у Мюнхені цей світ зіткнувся з іншою, невідцензурованою і невідредагованою реальністю. Цієї миті раптом з'ясувалось, що між ними немає практично нічого спільного. "Я хочу сказати Росії, що бомбардування мирного населення та помірної опозиції не здатне призвести до позитивного результату у вирішенні кризи в Сирії!" – заявив Медведєву французький прем’єр Мануель Вальс.

Не демонструючи жодної готовності не те що "проявляти мужність" і каятись у антиросійських санкціях, а навіть просто чемно вислуховувати дурниці глави комітету Держдуми у закордонних справах Олексія Пушкова про російсько-французьку співпрацю по Сирії. Якої поки немає – і не факт, що вона з'явиться в осяжному майбутньому.

А керівник німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр, роздумуючи про блискавичні 44-хвилинні "переговори у мінському форматі", раптом заявив, що "від вирішення конфлікту на Сході України ми все ще далекі". Мінські домовленості – є, "готовність" всіх сторін конфлікту їх дотримуватись – теж ніби є, а до миру ще, м’яко кажучи, далеченько. Як далеченько і до відміни антиросійських санкцій, якою той мир мав би супроводжуватись.

У відповідь на жахливий тріллер Медвєдєва про "нову холодну війну", який, схоже, мав усіх налякати, президент Литви Грибаускайте резонно зауважує, що події в Україні чи Сирії, насправді, свідчать про перехід з війни "холодної" – до гарячої.

Складно сказати, як саме в Кремлі відреагують на це зіткнення реальностей. Можливо, продовжать вдавати, що все йде по плану. А може, остаточно скотяться до синдрому "обложеної фортеці" і оголосять всіх довкола ворогами. Час покаже.

Питання лиш в тому, як нам не скотитись у власну паралельну реальність. В якій президент Петро Порошенко робить у Мюнхені заяву про те, що "я намагаюся побудувати антикорупційну систему, зробити прозору систему, ... хочу побудувати незалежний суд, без корупції, незалежний від політичного впливу". І тут думки щодо існування паралельної реальності виникають вже в українців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...