"Карты, деньги, два ствола": Перед зустріччю з Трампом Путіна озброїли "фейковими козирями" щодо України, - InformNapalm

Спільна робота представників терористичних формувань "ЛНР", "ДНР" і російських медіа є наслідком інформаційної операції російських спецслужб, яка повинна стати відповіддю на цілий ланцюжок останніх провалів.

В.Путін. Фото: ИноСМИ.

Спецслужби Росії почали активне проведення інформаційних спецоперацій, спрямованих на підготовку до Саміту G20 у Гамбурзі, де глава Кремля Володимир Путін проведе низку зустрічей зі світовими лідерами Про це йдеться у розслідуванні міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, передають Патріоти України.

Так, волонтери звертають увагу на те, що під час саміту президент США Дональд Трамп планує обговорити з Путіним і ситуацію в Україні, а тому останньому потрібні якісь, хоча б фейкові, козирі.

"4 липня, у першій половині дня, зафіксовані одразу два інформаційних вкидання аналогічного напрямку, що є дуже щільним "графіком" навіть для російської пропаганди. У них мало часу, вони поспішають до саміту G20", - йдеться у матеріалі.

Перша "інформаційна качка" стосувалася того, що нібито на території ОРЛО запобігли теракту проти ОБСЄ, друга - бойовики "ДНР" заявили про запобігання "теракту" біля коледжу в Донецьку.

Пізніше, у другій половині дня, російські ЗМІ увійшли в третій виток інформаційних операцій, тиражуючи новини про захоплення в полон "майора ЗСУ із 128-ї бригади", який нібито готував теракти на території, контрольованій терористами "ДНР".

Пізніше в Мінборони спростували ці дані, тиражовані в російських ЗМІ, адже ніхто з військових бригад у полон бойовиків не потрапляв, і бригада не займає позиції в Пісках.

Як відзначають в InformNapalm, синхронна робота представників терористичних формувань "ЛНР", "ДНР" і російських медіа є наслідком інформаційної операції російських спецслужб, яка повинна стати відповіддю на цілий ланцюжок провалів:

1. Захоплення в полон військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктора Агєєва зі складу ДРГ бойовиків 24 червня 2017 року районі села Жолобок Луганської області.

2. Затримання двох диверсантів ФСБ Росії Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба 30 червня 2017 року під час рекогносцировки місцевості у районі Перекопської затоки.

Відзначається, що за останні дві доби спостерігалася активна підготовка до контрзаходів і провокацій: запускалися інформаційні хвилі в Тwitter і ЗМІ про "підготовку терактів у Донецьку". Згідно InformNapalm, із досвіду попередніх спецоперацій Росії на Донбасі, можна допустити, що російські спецслужби "можуть застосувати також викрадення людей для обмінного фонду та інформаційних маніпуляцій".

"Інформаційні спецоперації, крім відповіді на затримання російських військовослужбовців, також пов'язані з підготовкою до Саміту G20, який відбудеться 7-8 липня у Гамбурзі. Російські ЗМІ навперебій готують інформаційні приводи. Адже на Саміті планується перша зустріч Путіна і Трампа, на якій стоїть питання Сирії й України. Путіну потрібні якісь, хоча б фейкові, козирі. На сьогоднішній день для виконання цього завдання кинуті всі сили", - наголошується в матеріалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...