Каспаров розповів, чому Європа «проспала» агресію Путіна проти України і Грузії

Цивілізовані європейці занадто звикли до того, що усі зацікавлені сторони мирно домовляються між собою.

Гаррі Каспаров. Фото: lifestand.ru.

Через 60 років після закінчення Другої світової війни європейська доктрина співіснування знову проходить серйозні випробування на міцність. Таку думку в інтерв'ю Обозреватель висловив російський опозиційний політик, 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, передають Патріоти України.

«ЕС - позитивный вектор развития. Проблема в том, что на каком-то этапе этот позитивный, гуманистический, социально ориентированный вектор столкнулся с угрозами прошлого, с теми, кого я называю «путешественниками во времени»: Путин, иранские муллы, северокорейские диктаторы, террористы всех мастей – это представители тех политических групп сегодня, которые не могут позволить себе жить в обстановке мирного сосуществования. Политическая власть Путина или иранских мулл полностью зависит от уровня конфронтации их стран с остальным миром. То есть, для них конфронтации является способом политического выживания», - підкреслив він.

«Европа неожиданно столкнулась с тем, что через 60 с лишним лет после окончания Второй мировой войны вдруг выяснилось, что европейские границы больше не являются устойчивыми. Сначала в 2008-м Грузия, а потом уже произошли события в Украине», - нагадав Каспаров.

За його словами, Європа виявилася до цього не готовою, європейська доктрина співіснування будувалася на тому, що всі зацікавлені сторони завжди беруть участь у переговорному процесі і шукають консенсус. «Вот так просто переходить границу и аннексировать территории было не принято. Ко всему, в Европе на тот момент было слишком много лоббистских групп, как политических, так и коммерческих, заинтересованных в продолжении отношений с Россией, для них такое поведение было шоком», - додав російський політик.

«Европа, к сожалению, ни к чему не готова... но также Европа и не готова воевать... И отсутствие лидерства показывает, что европейская проблема может оказаться неразрешимой. Все эти кризисы нарастают, и слабость европейской внешней политики поощряет Путина и прочих диктаторов, террористов к более активным действиям», - пояснив опозиціонер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...