Хіти тижня. Гра "в довгу": США не перешкоджали анексії Криму, щоб сприяти подальшому розпаду Росії

​Минуло три з половиною роки з моменту анексії Криму. Російська верхівка скористалася ситуацією в той момент, коли в Україні скидали корумпований режим Януковича.

Крым – это УкраинаОточення Путіна, напевно, було страшно розчароване, що їх політична карта в сусідній - і найбільш стратегічно важливій для них - країні була бита. І тоді, щоб нашкодити «братній» Україна, Росія вирішила відібрати Крим, зауважують Патріоти України.

Чи було це рішення легким і спонтанним? Навряд чи. І хоча багато хто стверджує, що це була давно спланована операція, я в це не вірю. Судячи з досвіду і інформацією обізнаних людей, в Росії немає ніяких довгострокових політичних стратегій і планів. Все тут роблять по ситуації. Є короткострокові плани і стратегії, але їх вигоди пізніше можуть виявитися страшними втратами.

Так вийшло і з Кримом. Росія виграла цей бій, користуючись невиразним періодом для України, але ейфорія швидко минула. Країна стає світовим ізгоєм, санкції - все жорсткіше і жорсткіше, все більше країн бачать в Росії ворога і загрозу. Але навіть не це найстрашніше.

Кремль не міг бачити того, що "проковтнувши" Крим, він запустив потужний каталізатор процесів, що ведуть до розпаду Росії. Зараз навіть ура-патріоти починають прозрівати, що щось не те відбувається в країні. Настрої різко змінюються, зростає невдоволення. Все більше росіян незадоволені політикою Кремля і анексією Криму. Ви скажете: це просто слова, де докази? Їх багато - і непрямих і прямих. Наприклад, перемога партії "Яблуко" на місцевих виборах в Москві. У деяких центральних районах - де живе не "ліміта", а корінні москвичі - партія взяла сто відсотків місць!

Причому лідер партії "Яблуко" Григорій Явлінський перед виборами заявив, що "Крим - територія України, анексована всупереч міжнародному праву". Після таких виступів, на думку ура-патріотів, росіяни повинні були б закидати його і його однопартійців тухлими яйцями, а замість цього "Яблуко" отримує друге місце на виборах в Москві! Оце жарт…

Ось так Крим стає яблуком розбрату в Росії. І якщо там немає ніякої геополітичної стратегії, то в США вона є - і не в одному варіанті розвитку подій. Так може тому США не вжили одразу рішучих заходів до недопущення анексії Криму? Можливо, вони просто прорахували довгострокову перспективу такого кроку? Американці віддали перевагу програти бій, але виграти війну.

У світового лідера вже є в активі досвід розпаду СРСР, який був в два рази потужніший нинішньої Росії. Природно, американці не говорять про це вголос. Як і про свої плани та прогнози.

Але здається, що події розвиваються дуже стрімко, і, можливо, дуже скоро росіян чекають нові важкі потрясіння. І кримчани - заручники цих змін.

Опублікував: Олекса Хвацький

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...