Хіти тижня. Як і обіцяв Порошенко: "Укроборонпром" закупив у Туреччини ударні безпілотники і показав придбане (фото, відео)

Українська армія найближчим часом отримає партію ударних безпілотників Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2

Укрспецекспорт, що входить до складу Укроборонпрому підписав угоду з турецькою компанією Baykar Makina про закупівлю ударних безпілотників Bayraktar TB2, повідомляє прес-служба держконцерну, передають Патріоти України.
Згідно з угодою, українська армія найближчим часом отримає партію ударних ПБЛа, значний запас озброєння до них, послуги з навчання операторів і технічного персоналу, а також гарантійне обслуговування протягом декількох років.

"Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня крім високотехнологічних характеристик також можуть бути доозброєні сучасним ракетним озброєнням. Це дозволить знищувати бронетехніку, інженерні та фортифікаційні споруди, а також морські цілі", - прокоментував угоду президент Петро Порошенко.

Bayraktar TB2 - це ударний безпілотник оперативно-тактичного рівня, з розмахом крил в 12 метрів і здатністю перебувати в повітрі протягом 24 годин. Радіусом дії - 150 км. Його максимальна злітна маса - 560 кг. Безпілотник також оснащений системою автоматичного зльоту і посадки, що значно спрощує його експлуатацію.

У дежконцерні нагадали, що зараз реалізуються цілий ряд спільних українсько-турецьких проектів. Зокрема створення літака Ан-188, інтеграція українських засобів захисту в турецьку бронетехніку і поставки в Україну захищених цифрових засобів зв'язку. Крім того, сторонами опрацьовується створення спільного підприємства з виробництва комплектуючих до безпілотної техніки на базі запорізького ДП Івченко-Прогрес, що входить до складу Укроборонпрому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...