Хіти тижня. "Події закрутилися у досить пришвидшеному темпі. Схоже, в ОРДЛО активно готуються до виборів" - політолог

На початку жовтня ВР продовжила дію закону "Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Законопроект про амністію обговорюють. Причому, заводять його через "чорний хід" (через уповноваженого ВР з прав людини).

Ілюстрація:Politeka"Лише факти" - пише у своєму Fаcebook політолог Петро Олещук, передають Патріоти України, продовжуючи:

Як відомо, 15 листопада відбулася зустріч В. Путіна та В. Медведчука, за підсумками якої російський лідер погодився допомогти з обміном полонених за формулою "всіх на всіх".

І, що характерно, досить швидко почав виконувати свої обіцянки, вперше публічно поспілкувавшись по телефону з керівництвом самопроголошених "республік" ОРДЛО. А потім події "закрутилися" у досить пришвидшеному темпі.

20 листопада російський "Комерсантъ" публікує статтю про те, що начебто під час останньої зустрічі спецпредставника США з питань врегулювання конфлікту на Донбасі К. Волкера з лідерами фракцій Верховної Ради останній наполегливо вимагав пришвидшити розгляд та ухвалення передбачених "Мінськими домовленостями" законопроектів.

Власне, публікацію російської преси можна було б проігнорувати, якби цього ж 20 листопада на сторінці в Facebook Уповноваженого ВР з прав людини В. Лутковської не з’явилося повідомлення про початок роботи над законопроектом про амністію для учасників подій на Донбасі.

Згідно до повідомлення, амністія "після перевірок" має охоплювати досить широкий перелік осіб, включно із чиновниками невизнаних республік. А, власне, закріплена законом повна амністія і є одним із тих положень, реалізацію яких начебто вимагав від українських парламентарів К. Волкер.

21 листопада у т.зв. "ЛНР" починаються якісь незрозумілі процеси, смисл яких поки що недоступний для нашого розуміння.

Однак не виключено, що публічне обличчя даного політичного утворення може суттєво змінитися - і одіозні особи більше не зможуть претендувати на якісь посади за підсумками прописаних у "Мінських домовленостях" виборів. І все це менше ніж за тиждень після зустрічі Путіна та Медведчука.

Водночас, варто нагадати, що сам Медведчук є автором власного "мирного плану", який базується на "Мінських угодах", але передбачає, що Україна має спершу реалізувати "політичну частину".

Перша частина мирного плану передбачає, що потрібно ухвалити законопроекти на виконання зобов’язань згідно "Мінських угод": про амністію, про особливий статус ОРДЛО, про вибори, та, зрештою, внести зміни до Конституції для перерозподілу повноважень від Києва до регіонів.

На початку жовтня Верховна Рада продовжила дію закону «Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей». Законопроект про амністію обговорюють.

Причому, заводять його через "чорний хід" (через уповноваженого ВР з прав людини), аби уникнути зайвих політичних дискусій.

І, схоже, в самих ОРДЛО активно готуються до виборів. Ну, а проект змін до Конституції, проголосований досить давно, нікуди, власне, і не дівався.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Увели з-під носу у Росії: Україна може отримати десятки МіГів та СУшок, продані з арсеналів Казахстану. Військовий експерт розповів, як це допоможе авіації ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 0:55

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але...

СБУ підрубає економічні ноги військового колоса Росії і обрубає частину збройних рук. На частку ЗСУ лишається робота з усім гігантським "тулубом", - Голобуцький

неділя, 28 квітень 2024, 0:30

"Хороша ніч: палали два НПЗ і військовий аеродром ворога. СБУ добре попрацювала. Накрили (разом з ЗСУ) військовий аеродром «Кущевск», а також Ільський та Слов’янський НПЗ на Краснодарщині. На аеродромі, який дуже естетично палав після влучання, були де...