Хіти тижня. Сорочинський ярмарок сьогодні - це совок, попса та нехлюйство, - блогер

Славетний ярмарок у Сорочинцях тривалий час був справжнім брендом аутентичної України. Проте його еволюція примушує непокоїтись про те, що цей захід і надалі буде яскравим та колоритним явищем.

Патріоти України пропонують зауваження блогера про поточний стан популярного торговища. Далі пряма мова.

В кількох тезах про СЯ.

1. СЯ не для покупців. Він для продавців. Покупців набагато більше, ніж якісних і оригінальних товарів. В останній день ярмарку в торговых рядах був биток народу. Уявляю, що робилося в перші дні. Мабуть, саме тому продавці луплять свою звичну ціну плюс 30-50% за екзотику. Тому, якщо ви підприємець, вам тут точно сподобається.

2. Совок. Він тут скрізь. Починаючи від шароварщини і російської попси, закінчуючи парковкою у пилюці на огородженому дротом полі і щедро обпісяного туалету із діркою в землі. За дванадцять років проведення ярмарку у інфраструктуру вкладені копійки. Не вистачає туалетів. Не передбачені елементарні зони відпочинку у тіні для тих, кому на спеці стане зле. Немає возиків для покупок. Територія величезна і все треба тягати на горбу. Виснажливо.

3. Продавці. Мабуть, недарма у Сорочинцях так педалюється тема Гоголя. СЯ – штука містична. У відьмацьких місцях Гоголя не діють закони економіки. Це у клятих америкосів чим більший проходняк, тим нижча ціна. Тут ніхто не париться заробляти на обсязі. Маржа – наше все! Питання, чи можна придбати товар за його реальну ціну, сприймається як образа. Нє нравіцца? Нє бєрітє!! Може колись, у Гоголівські часи і розпродавали під кінець базару все за будь якою ціною, щоб додому не везти, а зараз хай краще погниє, але маржу треба тримать!

4. Їжа. Не їжте в торгових рядах. Дорого, не смачно і нуль екзотики, за якою ви їдете. Просто галімий кейтерінг. За торговими рядами є фудкорт. Там теж не все сахарок, але я знайшов 4-5 досить цікавих концептуально кнайп, де можна було смачно і колоритно поїсти.

Лайфхак по плову. Його дуже багато і він одна з найкращих страв для швидкого і смачного перекусу. Ні в якому разі не купуйте плов, якщо він має яскраво жовтий, або зеленуватий відтінок. Це значить, що туди напхали до холєри дешевих спецій і їсти його неможливо. Правильний плов землистого кольору, в ньому багато невеликих шматочків м'яса, рис розсипчастий. І, частіше всього, його готує узбек.

5. Логістика. Десь до 11.00 персуватися ярмарком цілком собі комфортно. Краще всього приїхати до 8 ранку, за 4 години провести основний шопінг, а потім їсти і тусуватися. З Києва їхати години 4, тож краще виїжджати о 4 ранку – дорога вільна, не жарко, все встигаємо.

6. Люди. Біль моя і любов моя! Так, спека, тиснява, нерви розкривають людей не з кращого боку. Але вони все одно залишаються, у переважній більшості своїй, еталонними українцями: вигадливими, щедрими на емоції, самоіронію та жарти. Тому тут так подобається тим, хто не за гешефтом, а для душі. Душевно тут.

7. Майстри. Небагато, але є не тільки продавці, а й майстри, що продають свої власні вироби. Спілкуватися із закоханими у свою справу людьми – неймовірні за силою і позитивом емоції.

Загальний висновок – їхати треба. Останні два пункти значно переважають негатив від радянщини і нехлюйства. Дякую всім, хто рекомендував їхати.

Автор: Сергій МАРЧЕНКО

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Жорстоке та безжальне пекло": Відомі фотографи показали моторошні кадри з розбомблених Кринок на лівому березі Херсонщини (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:52

Українські фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали моторошні і болючі кадри з розбомбленого села Кринки на лівому березі Херсонщини, передають Патріоти України. На кадрах видно, що в селі, в якому раніше проживало близько тисячі людей, не залишил...

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...