Хіти тижня. "Тітка, що називається, трохи стрьомна. І як її не пристрелили на місці", - нардеп про Савченко

Український військовий журналіст, координатор групи "Інформаційне спротив", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук відреагував на скандал з народним депутатом Надією Савченко, яка заарештована за підозрою в підготовці теракту в центрі Києва.

Про це Тимчук розповів в інтерв'ю виданню "Апостроф", передають Патріоти України.

Дмитро вважає, що в цій ситуації українські спецслужби спрацювали на дуже високому рівні. Він припустив, що Савченко могла бути застрелена офіцерами ЗСУ, до яких звернулася за допомогою для реалізації держперевороту. "Подумати тільки! Припертися з такими пропозиціями до людей, які неодноразово бували у бойових сутичках з усією цією російською мерзотою, втратили там друзів... Чесно кажучи, можна було очікувати, що ті ж офіцери просто пристрелили б її на місці. Але, на щастя, витримка все ж таки зробила свою справу, і її не "грохнули", тому що зараз би все було представлено абсолютно по-іншому – великомучениця і так далі. Рубан теж, очевидно, був би канонізований в ранг святого Російської православної церкви", - зазначив Тимчук.

За його словами, Надію підвело її відчуття месіанства. Також нардеп вважає, що Савченко дуже переоцінила готовність українського народу до хаосу і руйнування державності тільки з-за того, що є невдоволення нинішньою соціально-економічною ситуацією. "У людини явно шифер нерівно покладений, тому цей стан неадекватності вплинув на оцінку сил і засобів. Вона вважала, що ненависть до влади настільки велика, що варто звернутися до командира будь-якого рівня, як він тут же приведе свій підрозділ у повному складі і скаже: "Ми готові йти на заклання заради того, щоб знищити український парламент". Але тут вона трохи помилилася. Думаю, якщо б соціально-економічний рівень у нас сьогодні був би хоч трохи вище, то таких питань взагалі б не виникало, а всі бурління були б маргінальними", - говорить координатор групи "Інформаційний сппротив".

Дмитро зізнався, що знайомий з Савченко ще з часів його служби в Іраку. "Це була досить одіозна, ексцентрична і епатажна особистість, що про неї знав весь контингент. Там я спілкувався з нею буквально один раз, але відразу зрозумів: тітка, що називається, трохи стрьомна. Коли я почав розпитувати хлопців з контингенту, то почув такі розповіді, що зараз не наважуся їх повторити. Дівчина дійсно в абсолютному неадекваті. І тоді, і сьогодні мене цікавить одне питання: як вона вступила у військовий вуз, тим більше в льотний, і дійшла до того, щоб отримати офіцерське звання? Адже необхідно пройти медичну комісію, огляд психіатра. Я питав генералів про те, як людина пройшла комісію. Мені відповіли: "Ну, нам зверху сказали, ми і відправили". А питання психічної неадекватності стояло давно, на рівні генералів в Генштабі знали, що є абсолютно ненормальна дама-офіцер, яку так сильно тягнуть, що її потрібно брати туди, куди вона хоче", - поділився спогадами нардеп.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...