"Хочеш бути новим прем’єром, - тоді тобі до Тимошенко", - політолог

Леді Ю дуже щедра на обіцянки, коли їй щось потрібно...

Тимошенко дуже любить давати обіцянки. Ілюстрація: РБК.

В суспільстві активно поширюється думка, що можлива заміна «по горизонталі» - Гройсмана на іншого політика з владного табору. Найперше виникає питання: для чого всі ці старання, якщо мало що зміниться. Друге – чомусь підозріло уникають озвучення цієї альтернативи, а третє – за цією версією ховається слабенька мрія двох опозиційних фракцій «Батьківщини» й «Опоблоку» та їхніх технологів привести країну до нових виборів парламенту. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив український політолог Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

«Навіть зримо уявляю собі, як це зараз відбувається: підходять ледь не до кожного четвертого нардепа й утаємничено нашіптують: «Скільки ще терпіти цього..., та ти ж був би на три голови кращим прем'єром. Наша фракція тебе підтримала б і заради тебе готова повернутися до коаліції, а тому голосів вистачить із запасом. Ви смієтеся, а нардепів дійсно так обробляють, а оскільки більшість з них – люди доволі обмежені, але вкрай честолюбні, тож іноді діє. Томенко й Фірсов саме на цьому й погоріли.

Я й сам підпав під таке «задушування в обіймах» у 2001-2002 роках, коли Тимошенко мене особисто обробляла: «Що та дурна «Наша Україна» носиться зі своїм Ющенком, та він же повний ідіот, пристосуванець і ледар. Ліпше б на тебе орієнтувалися». Ледве тоді не повівся... Та таки повівся на деякий час, але вона передала куті меду, тому швидко вилікувався», – написав Тарас Чорновіл.

За його словами, все це гола технологія. Насправді, доки кон'юнктура поки ще вигідна «Батьківщині» й «Опоблоку», вони все робитимуть лише заради дострокових виборів, адже, якби вдалося підірвати єдність у коаліції із середини й відставити уряд, нового вже б не обрали. Найперше, під нього потрібна реальна коаліція не лише з безумовними 226 голосами, а голосами за конкретну людину й такий самий конкретний склад Кабміну, де найчестолюбнішим точно місця не знайдеться, а далі вже неминучі вибори. От тільки дуже нереалістичним виглядає цей сценарій у реальному виконанні, тому й вчергове, програвши ще один раунд, лідери опозиції починають обстрілювати президента, який у цій ситуації взагалі ні при чому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...