Хто відповість за ці смерті? Від вибуху бракованого міномету під Авдіївкою загинуло троє бійців АТО - волонтер

Стосовно прийнятого нещодавно на озброєння міномета "Молот" було чимало нарікань та попереджень під час іспитів від незалежних експертів та військових. Однак чиновники та розробники вперто наполягали на своєму.

Міномети "Молот". Ілюстрація:biz.liga.net

Від вибуху міномета "Молот", який виробляє київський завод "Маяк" і входить в концерн "Укроборонпром", загинуло троє бійців АТО. Про це на своїй сторінці в Facebook написав волонтер Богдан Ковальов, інформують Патріоти України.

"Разорвавшийся миномёт молот в Авдеевке, забрал жизни трёх наших парней. И не нужно всяким ₽!дарам утверждать и списывать вину на погибших бойцов. Проще всего обвинить погибших и замять дело", - пише він.

За словами волонтера скандальні міномети продовжують використовувати в армії.

"Случай с разрывом этих дорогих, распадающихся на куски минометов, не первый, но это дерьмо упорно продолжают запихивать в армию, не отвечая за последствия и жизни наших бойцов", - додає Ковальов.

Він підкреслив, що особисто був присутній "в цей момент в Авдіївці і своїми очима бачив наслідки розриву".

Як стало відомо, вибух стався 30 березня близько 18:00, через який загинуло двоє бійців ЗСУ і один доброволець Дмитро Сумський з позивним "Шаман".

У той же час Штаб АТО не повідомляє про те, що двоє бійців ЗСУ загинули через вибух міномета "Молот". Як говориться в повідомленні штабу АТО від 30 березня, опублікованого на сторінці в Facebook о 20:45 бійці ЗСУ загинули від обстрілу бойовиків. Про те, що загинув доброволець, штаб не повідомляє зовсім.

Журналісти ТСН зняли сюжет про загиблого "Шамана":

Як повідомляла на своїй сторінці в Facebook волонтер Ольга Решетілова, міномети "Молот" вже забрали 7 життів українських воїнів.

Це не перший вибух міномета "Молот", що забрав життя бійців. Українські військові систематично скаржаться на погану якість даних мінометів за 480 тисяч гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...