Хто виграє "морський бій"? Проти Росії можуть запровадити нові санкції через конфлікт з Україною у морі

Українська та російська сторони вже обмінялися затриманнями суден.

Ілюстрація:Коммерсант

Конфлікт між Москвою і Києвом, який розгорається в Чорному і Азовському морях, може привести до введення нових санкцій відносно Росії з боку Заходу. Про це розповів президент російського Інституту стратегічних оцінок Олександр Коновалов в коментарі Коммерсанту, інформують Патріоти України.

"Ситуація в Азовському і Чорному морях загрожує подальшою дестабілізацією російсько-українських відносин, причому нинішні жорсткі дії Москви, що вживаються у відповідь на інцидент з російським судном "Норд", не гарантують їй успіху", - заявив Коновалов.

За його словами, російська сторона має незрівнянно більший потенціал на морі, однак Україна має західних партнерів.

"Подальше загострення загрожує новим витком санкцій війни із Заходом, продовження яких не входить в інтереси Росії. Таким чином, Москва, що має обмежене поле для маневру, буде змушена ретельно зважувати свої дії, щоб уникнути нової повномасштабної ескалації", - резюмував Коновалов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...