Кінець Великої Росії Путіна: Новий президент США буде набагато жорсткіший, - Гербст

Дипломат припускає, що наступний американський президент може вирішити використати у якості санкцій відключення Росії від системи SWIFT.

Джон Гербст. Фото: news.i.ua.

Новий президент Сполучених Штатів Америки, який буде обраний майже за рік, буде проводити набагато більш жорстку політику щодо агресії Російської Федерації. Таку думку висловив колишній посол США в Україні Джон Гербст в інтерв'ю Голосу Америки, передають Патріоти України.

"Думаю, зараз Конгрес має дуже хороше розуміння загрози, яку несе російський імперіалізм і також усвідомлення, що Україну треба підтримувати. Гіларі Клінтон і більшість республіканських кандидатів також мають дуже чітке бачення - наскільки небезпечна гра Путіна, і чому так важливо підтримувати Україну. Тому я вірю, що трохи більше, ніж через 13 місяців від сьогодні у США буде новий президент, який встановлюватиме набагато більш жорстку позицію в питанні російської агресії і набагато більш сильну підтримку Україні", - підкреслив дипломат.

За словами Гербста, він часто критикував західні уряди, включаючи адміністрацію Обами, за те, що вони були наївними і недостатньо сильними під час української кризи: "Я переконаний, що ми повинні робити набагато більше. Ми повинні надавати велику економічну допомогу, більше військового обладнання , включно, з летальним. Це не відбувається. І все одно - політика санкцій себе виправдовує. Вона діє набагато сильніше, ніж Москва розраховувала. Ми можемо допомагати краще і більше, але те, що ми робимо зараз - це мінімальна адекватна відповідь".

Екс-посол додав, що майже у всіх європейських столицях, включно з Берліном, Лондоном або Брюсселем, "дуже добре розуміють, що Путін - серійний агресор, що його політика небезпечна не тільки для України, але й для всіх членів НАТО - особливо для країн Балтії - і саме тому ми повинні твердо стояти на питанні санкцій, як на покаранні для Путіна за його агресію".

Говорячи про можливість ослаблення санкцій проти РФ, Гербст зазначив: "Влітку вони повинні бути оновлені, але мені важко зараз з великою впевненістю заявляти, що все відбудеться саме так. Це буде залежати від позиції Ангели Меркель, а також - від позиції США.

Припустимо, європейці могли б це зробити, якби Росія виконала всі умови Мінських домовленостей, але вона цього не зробить. Тому, якщо європейці погодяться послабити санкції влітку при тому, що російська агресія буде продовжуватися, треба розуміти, що робити вони це будуть всього за кілька місяців до переобрання американського президента, який швидше за все зробить серйозні заходи відносно цієї ситуації, коли прийде до влади".

"Можливо, він (новий президент США. - ред.) навіть використає систему SWIFT. І якщо ми, наприклад, вирішимо заборонити російським компаніям і російському уряду будь-які доларові операції, це буде набагато більш ефективна блокада російської економіки, ніж санкції. Нерозумно було б з боку європейців зробити такий крок щодо санкцій без його погодження з США ", - вважає дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля вигадали фейк про наркокур'єра для тероборонців із Харківщини

неділя, 28 квітень 2024, 12:59

У російських Telegram-каналах розповсюджують неправдиву інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який нібито постачав наркотики бійцям 113-ї окремої бригади територіальної оборони. Пропагандисти стверджують, що слідчі тривалий час намага...

Ракетні удари по власному місту перевиховали?: Одеська ігуменя-фанатка "русского міра" почала підтримувати Україну і ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 12:45

Настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в Одесі ігуменя Серафима, яка раніше була прихильницею "русского міра" та РПЦ, перейшла на українську мову, виступає за деколонізацію та демонтаж символів імперії, підтримує ЗСУ. Про це пиш...