КНДР, Україна і ракетний скандал: "Щоб тебе не сприймали як дикуна, не ходи в шкурі мамонта. Перевдягнися" - Портніков

Багато українців дійсно поводяться так, ніби вони - дикуни. Вони готові повірити в будь-яку брехню, яку розповідають про їх власну країну, аби тільки ця нісенітниця відповідала їхнім уявленням про Україну.

Ілюстрація:http://www.dw.com

В історії з "українськими двигунами" для північнокорейських ракет уваги заслуговує перш за все не сама публікація у США, а реакція на цю публікацію українців. Про це пише на сайті Еспресо.TV журналіст Віталій Портніков, передають Патріоти України, продовжуючи:

У публікації - практично ніякої конкретики, з одного припущення випливає інше. Можливо, північнокорейський двигун базується на радянських двигунах. Можливо, ці двигуни були придбані або вкрадені - в Україні або Росії, ми не знаємо.

Можливо, вони були вкрадені саме в Україні, бо ж в цій країні живуть бідні люди, яких просто підкупити. Можливо, дали грошей охоронцю складу, який і виніс необхідні двигуни. А, можливо, співробітнику конструкторського бюро «Південне». А, можливо, це відбувалося не в Україні, а в Росії. А, може бути, взагалі не відбувалося.

Тому що саме розслідування базується на принципі, що північнокорейські вчені в принципі не могли створити необхідні технології за такий короткий час. Але це - припущення, яке засноване виключно на уявленнях авторів про рівень розвитку авторитарних країн типу КНДР. А ми з власного досвіду знаємо, що в таких країнах шкодують гроші на все, окрім ВПК.

У Радянському Союзі технології не тільки крали, але і створювали - при тому, що розробка звичайної побутової техніки була проблемою. КНДР - копія Радянського Союзу сталінських часів.

При цьому не можна виключати не тільки крадіжки технологій, але і крадіжки мізків - я цілком повірю, що Пхеньяну могли допомогти колишні радянські або китайські фахівці. А, може бути, це була і не крадіжка, а свідоме рішення Москви або Пекіна, чому б і ні. Але це - теж абстрактне припущення.

Автор дослідження Майкл Еллеман говорить про те, що Україна «може виправдатися» і провести розслідування. Але перше розслідування, яке необхідно провести повинно стосуватися того, як сам пан Еллеман прийшов до висновків щодо українського сліду.

Дослідник говорить про «два джерела», які часто відвідують Україну - але не хоче називати імен цих людей. Цілком допускаю, що він, як це нерідко буває в подібних випадках, вигадав ці джерела. Але якщо не вигадав, то перше, що нам необхідно знати - це те, що Майкл Еллеман не хоче говорити.

Перше - це імена його американських інформаторів. Після цього у американських і українських спецслужб не буде особливих труднощів з'ясувати коло контактів цих людей, рівень їх інформованості та реалістичності.

Непогано було б дізнатися, наскільки поїздки в Україну перетиналися - чи ні - з поїздками до Росії. І тільки за результатами цього розслідування необхідно буде вирішувати, чи є привід для реального розслідування, пов'язаного з українським слідом.

Тому що в основі даних, які оприлюднені в Сполучених Штатах, може бути не конспірологія, а елементарна дурість. Так, дурість - а що в цьому небаченого? Звичайно, конспірологічна теорія приємніша - і для нас, і для влади. Це все спеціально запустили, щоб позбавити Україну можливості отримати летальну зброю. І запустили саме тоді, коли йдуть жваві дискусії про це. І запустили саме на сторінках «Нью-Йорк Таймс», цього рупора демократів, які завжди були проти передачі нам летальної зброї. І взагалі за цим стоїть Москва.

Добре б, якщо так - значить, ми в центрі американської політики. Але, на жаль, для американського обивателя - а обивателем може бути і дослідник, і журналіст - корейці, росіяни і українці - пересічні дикуни. Хіба українці розбираються в тонкощах відносин між хуту і тутсі в Руанді і Бурунді? Хіба вважають важливим з'ясувати, хто насправді правий, а хто винен? Хіба не думають, що той, кого б'ють, теж живе в минулому столітті?

Ось і з нами також. Зрозуміло, що є «хороші хлопці», які за нас - українці. І «погані хлопці», які проти - росіяни і влада КНДР. Але всі вони там бігають в шкурах мамонтів. Тому не складно припустити, що якщо одному з них запропонували нову шкуру мамонта, він за неї віддав ракетний двигун. І нехай тепер доведе, що йому не потрібна була шкура.

Це, повторюю, не проблема. З такого типу мисленням я стикаюся щодня. І я радий, що тепер воно нерідко артикулюється на вищому рівні, президентом США - щоб не було зайвих ілюзій.

Проблема в тому, що багато моїх співвітчизників дійсно поводяться так, ніби вони - дикуни. Вони готові повірити в будь-яку брехню, яку розповідають про їх власну країну, аби тільки ця нісенітниця відповідала їхнім уявленням про Україну.

Ще краще - якщо нісенітниця зачіпає інтереси влади, хоча в дослідженні ніде не згадуються терміни отримання КНДР нібито українських двигунів (але ж на їхню модифікацію потрібен був час). Те, що інтереси влади, інтереси держави і інтереси громадянина в питаннях зміцнення обороноздатності країни і її репутації збігаються, ці люди не хочуть - або не можуть зрозуміти. І вони є куди більш небезпечними, ніж будь-який недобросовісний дослідник або сумлінний провокатор.

Якщо ти не хочеш, щоб тебе сприймали як дикуна, який ходить в шкурі мамонта, не ходи в шкурі мамонта. Перевдягнися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...