"Когда Путин умрет": Журналіст пояснив, чому смерть глави РФ не принесе нічого хорошого Україні

Відхід Володимира Путіна з політичної арени ще не гарантує Україні швидкого позбавлення від обіймів "старшого брата".

Відхід Путіна від влади ще не означає швидкого приходу миру в Україну. Ілюстрація:www.unian.net

Відхід президента Росії Володимира Путіна з влади може спричинити за собою не найкращі наслідки для України. Про це в статті для Апострофа пише журналіст Денис Попович, передають Патріоти України.

На його думку, всього існує кілька варіантів розвитку подій після втрати Путіним влади в Росії в разі смерті, або "палацового перевороту".

У разі перемоги в боротьбі за владу в Кремлі "партії війни", існує ймовірність повномасштабного вторгнення на територію України. Підтвердженням тому, на думку журналіста, може бути заява радника Путіна Сергія Глазьєва, датована ще 2014 роком, що Росія повинна неодмінно завдати удару по українській армії, щоб "не дати їй зміцніти".

Крім того, Попович нагадав про опубліковані раніше нардепом Антоном Геращенком плани Генштабу РФ можливого вторгнення російської армії на територію України, згідно з якими на захоплення лівобережжя відводилося всього 15 діб.

"Якщо ці документи є справжніми, то саме їхнє існування говорить про те, що Росія виношує агресивні плани проти України. Не виключено, що існують й інші сценарії вторгнення, які можуть бути реалізовані, якщо кремлівські "яструби" візьмуть владу.

Ставка України на військову допомогу Заходу може не виправдатися, адже США і ЄС вже продемонстрували, що не мають наміру впливати на Росію військовими методами", - вважає Попович.

У разі гіпотетичного приходу до влади в Росії опозиційних сил, або так званої "партії миру", практично гарантується закінчення військових дій і виведення російських військ з території України.

"Але ось з Кримом може вийти проблема. Не всі "друзі України" в РФ готові з вибаченнями повернути півострів", - вважає Попович, нагадуючи позиції російських опозиціонерів Навального і Ходорковського, згідно з якими кожен з них збирається повертати Крим Україні, якщо стане президентом Росії .

"Як бачимо, гіпотетичний прихід до влади російських лібералів і демократів абсолютно не гарантує Україні відновлення суверенітету над усіма втраченими регіонами", - пише він.

На думку Дениса Поповича, у разі захоплення влади в Росії якоюсь "третьою силою", можливі різні варіанти розвитку подій: від громадянської війни в країні до приходу до влади в Кремлі різних маргінальних груп, що також не виключає спроби вторгнення.

"У разі раптового відходу Путіна з влади, швидке відновлення України в кордонах 2013 року - всього лише один з можливих варіантів розвитку подій. Не менш вірогідним є перехід російської армії в широкомасштабний наступ для того, щоб раз і назавжди вирішити "українське питання".

Може статися так, що і перемога "партії миру" не влаштує Україну, а гіпотетичний прихід до влади в Кремлі маргіналів і націоналістів також загрожує нам війною. Тому "примус" Путіна до миру політичними або економічними методами (якщо вже з військовими поки не складається) добре б закінчити до того, як в Росії почнеться який-небудь Майдан", - підсумував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...

"Та система вбивала творчість і життя в душі науковця": Милованов зізнався, що не зміг захистити дисертацію в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:44

Колишній міністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов став на захист депутатки Київської міської ради від партії «Слуга народу» Ксенії Семенової, яка нап...