Колонізаторам Марсу на радість: цегли буде вдосталь!

Тепер справа за навчанням: будівельниким класти, а прорабам не красти.

Фото: dopotopa.com

Інженери навчилися робити «цеглини» з марсіанського ґрунту. Це вирішить проблему будівництва будівель на Червоній планеті після того, як туди прибудуть перші колоністи, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідженнями під егідою НАСА займалася група фахівців з Каліфорнійського університету в США. В технічному завданні інженерам було чітко прописано, що з собою на Марс люди зможуть взяти дуже обмежену кількість ресурсів, тому все необхідне бажано добувати на місці. Тому від використання промислових печей, ядерних реакторів і технології випалу вирішено було відмовитися.

Брикети формуються шляхом вміщення марсіанського ґрунту в форму з полімерних матеріалів. Далі під високим тиском ґрунт ущільнюється. Провівши випробування, дослідники виявили, що отримані «цеглини» висотою 2,5 см по міцності перевершують залізобетонні блоки. Структуроутворюючих матеріалом виступає оксид заліза, яким багата марсіанська поверхня.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...