Як все може обернутись на "комедію": Насіров прагне волі - експерт (відео)

Про систематичне затягування справ в українських судах і про провалену судову реформу розповідає член Колегії адвокатської дорадчої групи і адвокатом Небесної сотні та Автомайдану Романом Маселком.

Про систематичне затягування справ в українських судах і про провалену судову реформу – в інтерв'ю з членом Колегії адвокатської дорадчої групи і адвокатом Небесної сотні та Автомайдану Романом Маселком.

Епопея з Насіровим

– Будь-яка більш-менш "поважна" людина-корупціонер організовує подібні комедії з однією метою – уникнути відповідальності. На жаль, в цьому йому (Насірову – 24) підігрують лікарі і, як мінімум, суд. Бо останній виявився не готовим забезпечити належний розгляд справи і вирішити питання про застосування запобіжного заходу.

Відповідно до законодавства людина може бути затриманою і утримуватися під вартою без рішення суду впродовж 72 годин. Після того, як цей термін спливає, людину просто відпускають. Основна стратегія адвокатів будь-якого затриманого високопосадовця – затягнути час. Тобто щоб минуло 72 години, і після того допомогти цій людині уникнути відповідальності. Можливо, навіть зникнути з території України.

Нова підозра очільнику ДФС

– Якщо не буде нових підозр і повторного затримання, то Насіров має всі шанси – принаймні, юридично – не бути ув'язненим.

Ми бачимо, яка ситуація склалася біля будівлі Солом'янського райсуду (йдеться про мітинг активістів, які заблокували виїзди з будівлі – 24). Тому Насірову буде тяжко покинути залу суду. Завтра йому можуть обрати запобіжний захід. Зараз головне – не допустити його ухилення від слідства.

– Думаю, в адвокатів Насірова є карти в рукавах. Якщо голові ДФС вручать ще одну підозру, то його захисники можуть продовжити ламати комедію – починаючи від нових клопотань і відводів суддів. Або діяти якось інакше, щоб затягнути процес розгляду справи Насірова та дати можливість останньому не бути арештованим.

Детальніше в інтерв"ю:

2 березня в НАБУ повідомили про вручення підозри Роману Насірову за "справою Онищенка". 4 березня відбувся перший день засідання суду щодо обрання запобіжного заходу відстороненому очільнику ДФС, проте через стан його здоров’я було оголошено перерву до ранку 5 березня.

У неділю суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник оголосив перерву. 6 березня буде визначена дата продовження суду щодо обрання запобіжного заходу Насірову.

У НАБУ заявили, що офіційного рішення про перенесення засідання щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову не отримали.

Станом на 19 годину 5 березня активісти заблокували виїзди з Солом'янського райсуду, аби Насіров не зміг покинути будівлю.

Джерело: 24 Канал

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...