Компанія Microsoft виносить вирок комп'ютерному піратству

Впроваджується нова технологія.

Фото: internetua.com

Компанія Microsoft отримала патент на нову технологію боротьби з незаконним розповсюдженням ліцензійного контенту. Нова технологія буде блокувати поширення піратських файлів і позначати облікові записи піратів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Нова технологія орієнтована на соціальні мережі, файлообмінники і хмарні сховища, як Google Drive або Dropbox. Хмарне сховище OneDrive від Microsoft, судячи з усього першою отримає нову технологію боротьби з піратами.

Принцип роботи технології досить простий. Власники авторських прав можуть подавати запит на блокування файлів, які розповсюджуються без дозволу. Сьогодні, як правило, такі файли видаляються і позначаються, щоб запобігти їх незаконному обороту в майбутньому.

У хмарних сховищах видалення файлів не завжди є кращим виходом. Наприклад, якщо користувач купив альбом музичного гурту і розмістив його в сховище, його видалення може бути неприйнятним. І логічно було б виявляти тих, хто регулярно порушує авторські права, щоб їх можна було покарати в майбутньому, якщо це буде потрібно.

У патенті під назвою «Відключення забороненого контенту та виявлення порушників в системах сервісних сховищ», описується система, яка позначає акаунти любителів ділитися неліцензійними файлами. Після заявки власників авторських прав, файли позначаються як заборонені для розповсюдження і інформація про порушення прав зберігається в окремій базі. Якщо користувач на регулярній основі роздає заборонені файли, його аккаунт позначається зі зміною його привілеїв або просто видаляється.

Варто відзначити, що Dropbox і Google Drive використовують техніку позначки піратських файлів, щоб припинити їх поширення в подальшому. Однак компанія Microsoft однією з перших пропонує практику збору інформації про самих піратів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...