"Экономики никакой в Керченском мосту нет. Туристы по нему не приедут, и товары возить не будут", - експерт

Обсяг інтенсивності перевезення вантажів товарного характеру не забезпечить ті витрати, які необхідно буде нести Росії на утримання моста.

Будівництво Керченського моста. Фото: kerch-most.ru.

Керченський міст не принесе економічної вигоди жителям окупованого Криму, оскільки є лише стратегічним об'єктом для забезпечення військового угруповання. Таку думку в ексклюзивному блозі для "Обозревателя" висловив кримський економіст Юрій Смілянський, передають Патріоти України.

"Оккупанты рассматривают этот мост только с одной точки зрения – это стратегический объект. Потому что обеспечение военной группировки, которую они создали и продолжают развивать в Крыму, требует определенной инфраструктуры по обеспечению. Обеспечить в необходимом объеме и ассортименте то, чем военная группировка должна быть обеспечена, только морем, только кораблями или самолетами невозможно и дороже, чем это делать автомобилями или железнодорожным транспортом. Экономики никакой в Керченском мосту нет. И это все лозунги, сказки, ложь и обман: когда мост построят, увеличится пассажиропоток, подешевеют товары в Крыму и т.д.. Ничего этого не будет, потому что объект сам по себе будет очень дорогим в его содержании", - вважає він.

Економіст уточнив, що під утриманням мається на увазі підтримка в нормальному стані мостового полотна та всіх інфраструктур моста. "Это постоянное дежурство в зимнее время как минимум двух ледоколов, потому что Керченский пролив имеет свойство замерзать, а значит, ледяные торосы могут снести опоры моста. Ледоколы должны постоянно работать вокруг моста, чтобы этого не случилось. Ветры, влажность, причем влажность морского воздуха, которая разъедает металлоконструкции – они тоже будут требовать постоянного отслеживания, поддержания в рабочем состоянии, мелких ремонтов и так далее", - пише Смілянський.

На його думку, обсяг інтенсивності перевезення вантажів товарного характеру не забезпечить ті витрати, які необхідно буде нести Росії на утримання моста, на підтримку всієї цієї інфраструктури. "Вывод здесь только один – это стратегический объект для обеспечения военной группировки. И с этой целью они действительно приложат максимум усилий для того, чтобы окончить строительство моста", - резюмував спеціаліст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...