Корейці навчились робити перших справжніх біороботів

Поки що на прикладі черепах.

Фото: rusjev.net

Південнокорейські вчені з Інституту передових технологій розробили унікальну методику, яка дозволяє дистанційно керувати черепахами. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для управління тваринам створили спеціальний нейроінтерфейс. На панцир черепахи встановили заохочувальний пристрій, який складається з декількох світлодіодів, що знаходяться на рівні очей тварини, і модуль винагороди. Оператор інтерфейсу управляє траєкторією руху тварини, передаючи команди по Wi-Fi.

Під час випробувань завданням рептилій стало послідовне переміщення через п'ять зазначених точок. Після досягнення відміток система винагороджувала черепаху їжею. Проведені експерименти підтвердили реальну можливість створення біороботів.

Зараз вчені допрацьовують модель інтерфейсу і розраховують на те, що в майбутньому біоробот будуть здатен рухатися без управління людиною. При цьому дослідники відзначають, що для системи робот-паразит-тварина підійдуть не тільки черепахи, а й риби з птахами.

Наступні експерименти вчені будуть проводити в природних умовах. Кінцевою метою фахівців є скорочення впливу на тварин зовнішніх факторів і повне зосередження особини на командах системи.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...