"Корупціонери наших днів називають себе антикорупціонерами": Як проходили обшуки у Курченка

"Як тільки-но слідчий заявляє про намір притягнути до відповідальності відому особу, починають перевіряти і самого слідчого".

Фото: centernews.com.ua

"Вчорашні обшуки у ключового слідчого ГПУ у справі Курченка Костянтина Кулика - черговий доказ недолугості нашої влади", - пише у своєму блозі Орест Сохар, повідомляють Патріоти України і продовжують:

"Почнемо з того, що обшуки в Кулика відбулися одразу ж наступного дня, як тільки вийшло його інтерв’ю в "Обозревателе". Поміж іншого, головний прокурор АТО сказав декілька важливих речей:

- слідство у справі Курченка в часи Яреми і Шокіна затягувалося керівництвом ГПУ. Але не особисто очільниками ГПУ, а управлінцями дещо нижчого рангу;

- після приходу в Генеральну Юрія Луценка слідство у цій справі відновилося, і тепер неодмінно буде з’ясовано, хто і чому затягував слідство, а також - чому не були блоковані активи Курченка за кордоном.

А далі уже прицільніші заяви:

- від закордонних правоохоронних структур ГПУ отримала інформацію, що виведенням коштів "младоолігарха" займалася така собі компанія "Арцингер"... Де донедавна працював заступник генерального прокурора Віталій Касько... Костянтин Кулик не сказав цього відкрито, але між рядків читається пряма причетність Каська до блокування справи. До речі, низка народних депутатів у розмові зі мною підтвердили, що саме Касько гальмував міжнародні подання на арешт активів Курченка;

- свого часу політичний та ідеологічний соратник Каська Давіт Сакварелідзе провів дуже дивну прес-конференцію з Денисом Бугаєм - головним юристом Курченка і водночас головою наглядової ради "Брокбізнесбанку". Бугай, який уже тоді був у статусі підозрюваного, розповідав разом із Сакварелідзе, як вони будуть реформувати прокуратуру.

На хвилиночку, Сакварелідзе вийшов із підозрюваним на прес-конференцію, бо нібито нічого не знав про кримінальні справи проти Бугая. Тут звучить марш, урочисто лунають бубни, Курченко скупо пускає сльозу від щастя.

Якщо зібрати всі пазлики з інтерв’ю Кулика, то виходить дуже специфічна картинка: як тільки-но слідчий заявляє про намір притягнути "прокурорську кришу" Курченка до відповідальності і прозоро натякає на Каська, - за самого слідчого раптово і жорстко береться НАБУ. НАБУ ж у нас, ніби дружина Цезаря... але там працює давній соратник Сакварелідзе - Гізо Трістанович Углава, він там аж перший заступник. І, мабуть, це наступний пазл, який варто буде пошукати до цієї картинки: яка роль у всій цій історії пана Углави?..

Я тут свідомо нічого не говорю про квартири-машини самого Кулика: хай тут розбереться слідство. Але очевидною є спроба розвалити справу Курченка, причому - зробити це достатньо грубо, відбивши в ГПУ бажання і далі займатися резонансними справами.

І ще, хочу вибачитись перед читачами: нещодавно я писав про те, що між ГПУ та НАБУ починається конкуренція за резонанс. Але дедалі більше виглядає на те, що не конкуренція це зовсім, а щось зовсім інше, менш приглядне".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Бундесвері знову трапився витік інформації: Доступними стали таємні відеонаради - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 14:15

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради. Секретну інформацію можна було знайти у мережі у відкритому доступі, передають Патріоти України з посиланням на Die Zeit.

В окупованому Бердянську підірвали авто зі зрадником

неділя, 5 травень 2024, 14:03

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області вдень 5 травня пролунав вибух. Українські партизани передали "привіт" черговому зраднику, який працював у створеній окупантами "виправній колонії": його підірвали в автомобілі. Зрадник помер дома. ...