"Кожен киянин, який включає лампочку - фінансує терористів і убивць": Блогер розповів, як українці спонсорують ОРДЛО

Ми ніколи не замислювалися, кому саме платимо за світло та електроенергію. І наша влада, вочевидь, теж. А варто би.

Олексій Шалайський. Фото google.com

Змиритися з думкою, що найпалкіші патріоти з різних куточків України можуть не хотівши фінансувати квазіреспубліки, на перший погляд, неможливою Проте Патріоти України наводять текст блогу Олексія Шалайського, який викриває політико-економічні махінації:

Чим довше занурюєшся в тему, тим більше хочеться написати примітивно.

1. Україна має ТЕС, які працюють на газовому вугіллі і на антрациті. Газове вугілля - трохи краще.

2. На антрациті працюють лише три ТЕС (під парасолькою «Центренерго»). На антрациті - тільки тому, що поруч Донбас. І не було куди це вугілля подіти.

3. Після того, як Донбас віджали - виникла проблема з антрацитом. А це взагалі - рідкісне вугілля. Тим часом газового вугілля, що в нас, що у світі - хоч дупою жуй.

4. Логічно, що Україна мала би перевести три антрацитові свої ТЕС на газове - і перестати купувати вугілля в ОРДЛО. Тому що це а). - Вигідніше б). Перестати фінансувати тероризм.

Чому не міняють? Відповідь проста. Затрати на добування через копанки - 500 грн, Продаж - 1300. В дельту влізають і податки в ДНР, і хабарі українським очільникам.

А якщо буде нова система спалювання вугілля, то «як жить?

Звичайно, виникає питання, як же наша влада пояснює те, що вона не змінює систему на своїх же ТЕС.

Я чув дуже багато відповідей. Від того, що це « дорого» чи « довго», до того, що «Ми скоро продамо «Центренерго» і хай собі думає власник.

Насправді відповідь простіша. 800 грн маржі з кожної тони - це класне «обгрунтування» нічого не робити.

От черговий доказ тут.

Ще раз наостанок. Кожен киянин, який включає лампочку - фінансує терористів і убивць. За допомогою нашої влади і Трипільскої ТЕС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Залишили без інтернету та зв’язку: Фахівці ГУР Міноборони здійснюють масштабну кібератаку на Татарстан, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:44

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України у п’ятницю, 3 травня, здійснюють масштабну кібератаку на інтернет-провайдерів та операторів мобільного зв’язку в Татарстані. Про це NV повідомили джерела у спецслужбах, передають Патріоти України...

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...