Кремль грає з вогнем: Поки світ відволікся, Путін продовжує ескалацію війни в Україні - The Washington Post

Путін рішуче налаштований обманювати і здійснювати підривну діяльність щоразу, коли це відповідає його цілям, як в Росії, так і за кордоном. Зараз він користується розгубленістю Сполучених Штатів і Європи.​

Путін. Фото:https://www.was hingtonpost.com

Президент Росії Володимир Путін знову грає з вогнем. На цей раз, це може виявитися літнім блефом, або приводом для ескалації війни з Україною. У будь-якому випадку, це є доказом того, що Путін рішуче налаштований обманювати і здійснювати підривну діяльність щоразу, коли це відповідає його цілям, вдома і за кордоном. Зараз він користується розгубленістю Сполучених Штатів і Європи. Про це йдеться в редакційній статті "Поки світ відволікся, Путін продовжує ескалацію своєї війни в Україні", опублікованій на сайті газети The Washington Post, передають Патріоти України.

Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) в середу заявила, що в минулі вихідні один з її офіцерів був убитий недалеко від фактичного кордону між Кримом і Україною. Росія захопила Крим на початку 2014 року, а потім підтримувала агресивне повстання в східних областях України. Повстання і далі триває зі смертельними наслідками, але межа між Кримом і Україною була відносно спокійною зоною.

За даними ФСБ, диверсанти були озброєні бомбами і боєприпасами і мали намір знищити інфраструктуру в Криму, а друга спроба, за підтримки української артилерії, була здійснена в понеділок, коли загинув солдат російської армії. Україна назвала все це "фантазіями", провокацією з боку Росії.

Існує дуже мало доказів того, що сталося насправді, і цей конфлікт додав новий сенс старій приказці про те, що на війні правда стає першою жертвою. Але заяви ФСБ звучать підозріло, як гамбіт Путіна, який спішно присягнувся помститися. У четвер президент України Петро Порошенко привів свої війська в бойову готовність.

Ми вже це бачили. "Маленькі зелені чоловічки" Путіна, солдати без знаків розпізнавання, які потайки захопили переважно російськомовний Крим; він ніколи не визнавав справжню роль Росії в підбурюванні і здійсненні повстання на Донбасі, а також в катастрофі малазійського лайнера.

Його військова кампанія в Сирії проводилася з подібною дезінформацією і бездумністю. Путін грає за своїми власними правилами, навіть на зимових Олімпійських іграх 2014 року, його "шедеврі" в Сочі, який ФСБ і російська держава зруйнували, систематично видаючи допінг російським спортсменам, і покриваючи їх.

Навіщо розпалювати нову битву саме зараз? Захоплення Криму користувалося надзвичайною популярністю вдома, і, можливо, намагаючись відвернути росіян від економічних проблем, частково створених західними санкціями, Путін сподівається на піднесення перед парламентськими виборами 18 вересня.

Можливо, Путін також розраховує на те, що поки Сполучені Штати відволіклися президентською кампанією, Європа зайнята "брексітом" і міграційним кризою, а весь світ дивиться Олімпійські ігри 2016 в Ріо, у нього є можливість діяти, не побоюючись серйозної відповіді.

Зрештою, Росія неодноразово відкидала пропозиції США щодо співпраці в Сирії, а адміністрація Обами просто відповідає ще більшою кількістю пропозицій. Донбас, як і раніше страждає від кровопролиття - протягом останніх восьми місяців було вбито 1200 чоловік. Щодня порушується угода про припинення вогню Мінськ-2, яка так і не було реалізована в повному обсязі, але ніщо з цього не відбивається в заголовках.

У 2014 році президент Обама і держсекретар Джон Керрі закликали Путіна відмовитися "від подальшої ескалації" війни в Україні. Але Путін пропустив вказівки повз вуха. Сполучені Штати і Європа не можуть дозволити собі злочинну безтурботність і ілюзії щодо Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топ-окупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...