Кремлівського шахрая пошили в дурні: "Як турки обкрутили Путіна навколо пальця", - директор Центру близькосхідних досліджень

Дії Туреччини у Сирії застали росіян зненацька та неабяик сплутали карти Путіна

Ердоган зробив Путіну несподіваний сюрприз. Фото: www.euromag.ru

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос прокоментував дії Туреччини. За його думкою, "путінські карти" неймовірно плутає стратегія турків. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Новое время".

"Нещодавні дії Туреччини в Сирії – це серйозно. Військова операція такого масштабу не може бути несерйозною. Думаю, створення зони безпеки вздовж турецько-сирійського кордону було давньою мрією президента Ердогана. Така зона буде виконувати декілька функцій: по-перше, це безполітна зона, тобто в цьому разі росіяни не зможуть бомбити укріплення і точку збору Вільної сирійської армії. Це надійний плацдарм, який може бути використаний для наступу на Алеппо. По-друге, Ердоган скористався ситуацією, зокрема і заявою росіян, що на цьому кордоні необхідно дати лад. Це стало приводом.

Ключовою ж метою, крім ІД, зрозуміло, є курди. Очевидно, що під час візиту Джо Байдена до Анкари і триденних переговорів, після яких і почалася ця операція, обговорювалася зокрема і позиція США щодо курдів. У Туреччині було чимало претензій до лояльної американської позиції. Можливо, зараз ми побачимо зміну цієї політики: курди в обмін на пряму інтервенцію з боку Туреччини та її пряма участь в сирійській війні.

Це має влаштовувати американців, які теж говорили про безпілотну зону та аналогічний сценарій, але тоді їм не вдалося його реалізувати (як і туркам на той момент). Сьогодні ж зірки розташувалися так, що операція йде досить успішно.

Тактично Ердоган, без сумніву, виграє. Надалі все залежатиме від того, наскільки довго триватиме операція, наскільки глибокою буде зона безпеки. У лавах Вільної сирійської армії, з якою співпрацює Туреччина, більшість – туркомани, і вони навряд чи зупиняться на вже зайнятих територіях. Вони можуть вирішити атакувати сили Асада зі Сходу.

Пряме втручання Туреччини у війну в Сирії, зрозуміло, неймовірно плутає російські карти. Стратегія росіян за останній рік активної участі у війні полягала в тому, щоб змусити всі сторони сісти за стіл переговорів і домовлятися на умовах, найвигідніших для Асада. Для цього як мінімум потрібно було взяти Алеппо, відтіснити повстанців з турецького кордону і, фактично, поставити їх в умови «погоджуйся або помри». І вся ця стратегія розвалилася після одного турецького удару.

Росіяни поки досить стримано реагують на те, що трапилося. Думаю, дії Туреччини застали їх зненацька, і вони поки не можуть оговтатися. Тут я пошлюся на російського військового експерта Павла Фельгенгауера, який вчора в ефірі на Крим.Реалії сказав, що росіяни опинилися в ситуації невизначеності, що складається враження, що Путіна обкрутили навколо пальця.

Завдяки примиренню з Росією турецькі літаки могли спокійно літати над Сирією, не боячись помсти за збитий російський бомбардувальник. Це дало можливість завдати удару і оперативно створити безпілотну зону. Тож Путіна обкрутили навколо пальця.

Це ще раз показує, що політика Туреччини є продовженням політики Османської імперії, а також візантійської. Ніхто, крім турків, не вміє проводити таку політику. Турки – єдині спадкоємці Візантійської імперії та її політики", - пише Семиволос.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...