Кремлівський невдаха: Історія ВВП, котрий кидав-кидав "лохів" з "Гейропи" та "Піндостану" і докидався

При цьому у Москві цілком щиро дивуються, чому Захід більше не бажає обманюватися заявами та діями «генія тактики» з пітерського КДБ. Тепер, мабуть, і сам "цар" і його оточення дуже жалкують, що зв’язались з тими «клятими бендеровцями»

Відома московська журналістка Юлія Латиніна розповідає про слизький зовнішньополітичний шлях «першого гібрида Росії» в ефірі радіостанції "Ехо Москви", зазначають Патріоти України. У перші 15 років президентства Володимира Путіна в Росії йому супроводжувала певна політична удача, що дозволяла обдурювати західних лідерів.

"Ось, на мій погляд, щось трапилося і від Путіна пішла удача. Тому що, ось, в перші 15 років президентства Путіна, в загальному, незвичайно щастило. Причому, не те, щоб влада вела себе по-іншому. Згадайте бізнесмена Колесникова, який нам розповідає, що, виявляється, ще в перший рік правління Путіна Путін викликає до себе свого друга Шамалова і наказує заснувати компанію "Метромед", і ця компанія, за словами Колесникова, функціонувала так, що вона отримувала гроші від олігархів, 70 % витрачала на медичне обладнання, решта йшла на будівництво палацу в Геленджику. І, ось, все було добре, відібрали НТВ, заарештували Ходорковського. Не дивлячись на це, світові лідери в 2005 році, в річницю перемоги зібралися на святкування Дня перемоги в Москві. Це був такий тріумф Путіна", - говорить журналістка.

Вона пригадала розповіді про те, що європейських лідерів запевняли, що Ходорковському дадуть 5 років умовно, потрібно просто щоб вони приїхали в Москву на День перемоги. А коли День перемоги пройшов, то Ходорковського засудили до 9 років.

"Тобто ось такий стиль спілкування з Заходом - він складався вже тоді, і взятий він був, ймовірно, з дуже дурної книжки людини, яку звуть Роберт Грін" 48 законів влади ", в якій написано, що закон влади - це кидок, головне - спритно кинути. Тому що кожне спілкування з лідерами Заходу - воно вже тоді розцінювалося як спецоперація "Обдурили і надули", і кожен успішний обман породжував впевненість, що, ну, звичайно, лохи, все стерплять. і вони терпіли, вони ковтали. вони ковтали побиття польських дипломатів, вони ковтали заворушення в Естонії. Британія, за великим рахунком, проковтнула отруєння Литвиненка. Проковтнули Мюнхенську промову Путіна. У Бухаресті напередодні війни російсько-грузинської фактично відмовили через це ультиматуму, виставленого Путіним, Грузії у членстві в НАТО, тобто тим самим розв'язали Росії руки для війни. Теж і російсько-грузинську війну проковтнули. Після неї була ще чудова доповідь пані Хейді Тальявіні, в якій говорилося, що "Ну, кажуть росіяни, що війну розпочали грузини, грузини кажуть, що війну розпочали російські, а де правда, ми не знаємо", - зазначила Латиніна.

На фото: поранена грузинська жінка на вулиці Горі післе бомбардування міста авіацією РФ

"Це складалося в одне просте слово "удача", тому що ось у стародавніх скандинавів була така людська якість - удачливість. Був чоловік удачливий, коли він був товстий або лисий. І, звичайно, в цьому сенсі Володимир Путін був чоловік удачливий. І, ось, після анексії Криму якось ця удача зникає. Тому що дивіться, все, що раніше приносило користь, почало працювати на шкоду. за Крим викотили санкції. Добре, тоді влаштували Донбас, щоб відвернути Європу від Криму. Вкотили нові санкції вже за невиконання Мінських угод. Ось, коли Путін пояснював, що в Грузії нас там немає, так? .. Ну, не зовсім "нас там немає", що там, ось, типу це абхазькі сепаратисти і абхазька авіація наносили удари по Грузії, коли російські танки входили в Горі. Ось, чесно йому тоді повірили, тоді пані Хейді Тальявіні, я пам'ятаю, в своєму розслідуванні навіть присвятила цілий розділ про дії, уявляєте, абхазької авіації. Вона довго обговорювала, чи мала абхазька авіація право нападати на Грузію? Пані Тальявіні навіть мудро вирішила, що не мала, не була права абхазька авіація. Ось, тоді повірили про абхазьку авіацію, а зараз в Донбасі чогось не повірили про трактористів і шахтарів. Хоча, та ж сама пані Хейді Тальявіні була в комісії, яка підписувала Мінські угоди. І про "Боїнг", що його збили криваві укри на винищувачі розміром скільки там, 800 метрів, теж не повірили", - зазначає журналістка.

Латиніна звернула увагу, що тоді Путін вирішив вплутатися у війну в Сирії: "Теж ж була блискуча абсолютно ідея: "Ось, ми зараз цих західних лохів обведемо навколо пальця, скажімо, що готові замість них боротися з ІДІЛом, вони розімліють, ми під цю справу доб'ємося зняття санкцій, замість ІДІЛ замочимо ворогів Асада, зробимо себе вирішальною силою на Близькому Сході і будемо все в шоколаді". А лохи просто не стали домовлятися, тому що рано чи пізно дійшло, що єдиний спосіб не програти шулеру - це не сідати з ним за стіл. Тоді вирішили втрутитися в американські вибори, знову дати відчути, які ми сильні і круті. Значить, результат - нові санкції".

"І, ось, все це зникнення зовнішньополітичної удачі - воно на чому ґрунтується? На тому, що гроші скінчилися, їх стало не вистачати. Машинка-то з грошима - вона почала захлинатися ще в 2008 році, тому що тоді виявилося, наприклад, що США виробляє більше газу, ніж Росія. І газ цей на внутрішньому ринку США коштував у 2008 році дешевше, ніж на російському. тобто звалилася вся модель нафтогазової ренти. Тому що виявилося, що в принципі не можна в сучасному світі бути сировинною наддержавою, а можна бути тільки сировинним придатком. Ось, деякий час в Кремлі там пояснювали собі, що сланцевий міхур скоро лопне, що нафта буде коштувати по 250. Але зі сланцевим газом прийшла сланцева нафта, і банани зовсім скінчилися. Ось, я навіть не можу зрозуміти, що, все-таки, було раніше, Крим чи падіння ціни на нафту? і я думаю, що перш за все, все-таки, було падіння ціни на нафту. Формально воно було пізніше, але я думаю, що просто в Кремлі розуміли, що нафті каюк і треба якось відвернути увагу народу" , - резюмує Латиніна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...