"Крим не поверне і з Донбасу не піде": Фесенко спрогнозував відповідь Путіна на "кремлівські списки"

Американці дуже сподіваються, що санкції можуть розколювати російську еліту. І когось вони можуть підштовхнути до думки про заміну Путіна.
Нові антисанкції Путін поки не вигадав. Ілюстрація: ТАСС.

У зв'язку з кремлівськими списками Путін Крим не поверне і з Донбасу не піде. Але санкції грають свою стримуючу роль. Причому ефективно. Про це сайту "24" розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Саме через введення санкцій у 2014 році Росія не пішла далі. Тоді навіть олігархи з ближнього кола ходили до Путіна і пропонували не сваритися із Заходом. Правда, цим олігархам потім послали сигнал, що нари після Ходорковського ще не охололи. Але Путін комусь із цих своїх друзів дав податкові поблажки, хтось повернув гроші в РФ під вигідні відсотки", – говорить Фесенко.

За словами політолога, Путін почув своє оточення і в політичному сенсі. Тому в 2015 році президент РФ запропонував Заходу домовлятися і по Україні, і по Сирії, спільно боротися з тероризмом. Почалася переговорна гра. Як зауважує Фесенко, розширення агресії проти України та інших країн після санкцій ми не побачили. І цю стримуючу роль санкції виконуватимуть і далі. Поки діє тиск, переконаний експерт, РФ змушена займатися переговорами. Росіяни пристосувалися, але все одно для них це болісно – позбавлення західних фінансових ринків.

"Американці дуже сподіваються, що санкції можуть розколювати російську еліту. І когось вони можуть підштовхнути до думки про заміну Путіна. Хоча це фантастична версія. Силовий блок контролюється Путіним, і вони не зацікавлені в його зміні і примиренні з Заходом. Раціонально мисляча частина еліт розуміє, що активізація економічного розвитку можлива лише за умови примирення з США і ЄС. І Путін частково це розуміє. Тому після публікації списків, він поіронізував, але ніяких контрсанкцій і погроз на адресу США не було", – зазначив Володимир Фесенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...