Кривавий натяк: У Росії встановили альтернативний пам'ятник Івану Грозному у вигляді кілка (фотофакт)

Художник з Красноярська Владислав Гультяєв встановив артефакт на березі річки Кан.

Пам'ятник Івану Грозному у Канську. Фото:соцмережі

У Росії художник з Красноярська Владислав Гультяєв встановив у місті Канську альтернативний пам'ятник царю Івану Грозному у вигляді закривавленого кола. Відповідне фото з'явилося в Facebook на сторінці Гультяєва, інформують Патріоти України.

Художник встановив артефакт на березі річки Кан.

"Вдохновленный тем, что в Орле решили установить памятник печально известному царю Ивану Васильевичу Грозному, я решил поддержать эту, несомненно спорную инициативу, поставив еще один памятник ему в своем родном городе Канске. Кроме вполне очевидной цели облагородить популярное место отдыха горожан, этот кол как бы намекает каждому, что времена, когда убивали просто так и ради удовольствия не так далеки", - написав Гультяєв.

Він нагадав, що "естафету боротьби з народом" від Івана Грозного прийняла і підтримала російська імператриця Анна Іванівна, а услід за нею, і радянський диктатор Йосип Сталін.

"Соглашаясь с установкой таких памятников мы молчаливо одобряем репрессии, пытки и казни. Народ, который не выносит из своей истории полезных уроков вынужден повторять ошибки снова и снова, ужасно, когда такие ошибки омыты реками крови. В экзистенциальном плане памятник символизирует внутренний стержень, который должен быть у каждого русского человека, иначе ни о какой духовности не может быть и речи. Его изящный профиль, устремленный четко вверх, показывает стремление нашего народа к славным подвигам и титаническим свершениям. Кровь на нем говорит о том, что за ценой мы не постоим", - пояснив Гультяєв.

Також художник повідомив про злом своєї сторінки в російській соцмережі "ВКонтакте": "Сюрприз с утра. У меня пропали все сообщения, и я не могу никому писать. Все прошло, я так думаю ФСБ ковырялось в моей личной жизни. Привет всем оперативникам, которые держат руку на пульсе".

Слід зазначити, що поява альтернативного, "неофіційного" пам'ятника Івану Грозному викликало бурхливу реакцію в соцмережах. Ряд блогерів зазначив, що, на їхню думку, дерев'яний кілок ближче до історичної правди.

Як повідомлялося раніше, влада міста Орел і Російська православна церква виступила з ініціативою про встановлення першого в Росії пам'ятника Івану Грозному.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...