"Кривавий пастор": Турчинов розказав, хто такі бандерівці

Бандера вважав, що "Росія ... в кожній ситуації, у кожному стані, всіма силами, з усією запеклістю буде кидатися на Україну, щоб утримати її в складі своєї імперії чи наново поневолити".

Ілюстрація:vgolos.com.uaСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що міф про "бандерівців" може пояснити сам Степан Бандера. Так, на своїй сторінці у Facebook Турчинов навів цитати Бандери, написані в еміграції, які, на думку секретаря РНБО роз'яснять позиції лідера українських націоналістів, зазначають Патріоти України.

"Український народ зможе вільно жити і розвиватися тільки тоді, коли звільниться від гніту і експлуатації російсько-більшовицького імперіалізму, коли позбавиться від всякого поневолення і стане сам господарем на своїй землі. Самостійну державу може отримати собі український народ тільки власною боротьбою і працею", - писав Бандера.

"Сприятливий розвиток міжнародної ситуації може призвести до нового розгорнення й успіху нашої визвольної боротьби, але він може відіграти тільки допоміжну, хоча дуже корисну роль. Без активної боротьби українського народу найсприятливіші ситуації не дають нам ніколи державної незалежності, хіба тільки замінять одне поневолення іншим" , - висловив він свою думку.

Також Бандера вважав, що "Росія ... в кожній ситуації, у кожному стані, всіма силами, з усією запеклістю буде кидатися на Україну, щоб утримати її в складі своєї імперії чи наново поневолити".

Турчинов констатував, що пройшло більше п'ятдесяти років після смерті Бандери, а ситуація не змінилася.

"Так само ми боремося за свою незалежність, так само створюються міфи про "розіп'ятих бандерівцями хлопчиків", - резюмував секретар РНБО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...