Куди полетить стріла: Львівський професор разом з київськими фахівцями розробили багатообіцяючий безпілотник Arrow (відео)

Унікальний український дрон зацікавив представників Туреччини та Хорватії.

Пройшов тестування унікальний український безпілотник Arrow, розроблений викладачем з Львівської політехніки та київськими фахівцями, повідомляють Патріоти України.

«Апарат значно дешевший відповідного американського аналога. Порівняйте: наш коштує € 12 тис., а американський - € 60 тис. Крім того, він має суттєві технічні переваги», - розповів співрозробник безпілотного літального апарата Arrow Володимир Глотов кореспонденту каналу ICTV.

Винахідники понад рік працювали над створенням, вдосконаленням та тестуванням безпілотника. В приладі використано набагато потужніші деталі, ніж у попередніх моделях. За його допомогою вже почали проводити аерозйомку місцевості, кадри якої згодом будуть використовуватися для створення великомасштабних карт.

Літає дрон на висоті від 300 до 700 метрів, його вага 4,5 кг., а швидкість руху – 60-80- км/год. Він обладнаний радіомаяком, що унеможливлює його втрату. В разі потреби, через комп’ютер можна змінити маршрут безпілотника, кажуть розробники.

Винахідники повідомили, що українською розробкою зацікавилися на міжнародних виставках та конференціях, зокрема представники Туреччини та Хорватії.




Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...