"Кузькина мать" Путіна у небезпеці: Турки за дві години візьмуть російські С-400 в Сирії, як трофей, - військовий експерт

Хоча Росія і є ядерною державою, у турків поруч з сирійським кордоном на базі чекає до 40 ядерних бомб B1 з подвійним зі США ключем на випадок війни з РФ.

Павло Фельгенгауер. Фото6obozrevatel.comРосія фактично увійшла в особливий передвоєнний період у зв'язку зі збитим турецькими винищувачами російським фронтовим бомбардувальник Су-24. Про це в блозі на Эхе Москвы написав російський військовий експерт Павло Фельгенгауер, повідомляють Патріоти України.

Експерт зазначив, що туркомани (туркмени), яких бомбили російські літаки, для турецької військової касти є турками, яких турецькі збройні сили повинні безумовно захищати від зовнішніх загроз і нападів. А в ході сирійської громадянської війни туркмени, за підтримки Туреччини, очистили північну гірську частину провінції Латакія від влади режиму Башара Асада. Тепер сили Асада за підтримки російської авіації, "Хезболли" і алавітських бойовиків намагаються розгромити основні сили туркменського ополчення.

"Согласно информированным источникам в Анкаре, президент Эрдоган еще с лета настаивал, чтобы турецкая армия перешла границу и установила в Северной Сирии некую буферную зону, но турецкий генштаб отказался.

Летом оппозиция и туркменское ополчение успешно наступали и расширяли в сторону Латакии зону контроля. Сегодня под ударами сил Асада и российскими бомбами фронт в Северной Латакии в целом пока держится, но трещит, а ряд важных позиций был утрачен.

Если фронт рухнет, то правительственные войска выйдут на прямую дорогу к столице провинции Идлиб, а многотысячное местное туркменское население побежит спасаться в Турцию", – заявив він.

Експерт підкреслив, що масова зачистка етнічних турків на кордоні Туреччини - неприйнятний варіант для правлячої партії Ердогана, турецького суспільства і військових.

"Россия фактически вошла в особый предвоенный период: дипломатические контакты с Анкарой сворачиваются, таможня прекратила оформлять любые турецкие товары, а Путин предупредил российских туристов в Турции, что они "могут подвергаться значительной опасности", – продовжив Фельгенгауер.

Військовий експерт зазначив, що в Сирії розгортається новітня ЗРК С-400, крейсер "Москва" з ЗРК "Форт" (С-300Ф) став на рейді Латакії і росіяни пригрозили превентивно збивати турецькі винищувачі.

Він додав, що передові позиції сирійської опозиції в Латакії знаходяться всього в 45 км від військової бази "Хмеймім", на якій розташована російська авіація і родового гнізда Асада. Тому Північну Латакію намагаються зачистити. Турецькій владі також нікуди відступати.

"У нас на базе "Хмеймим" всего два звена истребителей (Су-30СМ и Су-27СМ3) по четыре штуки в каждом. Перебросить дополнительно значительные силы, имея всего одну оборудованную базу, затруднительно, да и опасно создавать слишком большую концентрацию сил в одной уязвимой точке.

У турок: 179 F–16C (одноместные машины) и 57 F-16D (двухместные) – все продвинутых модификаций", – продовжив він.

Експерт зазначив, що турецький флот багаторазово кількісно і якісно перевершує російське угруповання в Середземному і в Чорному морях.

"Чтобы разобраться с наличными российскими силами в случае масштабного регионального конфликта, туркам в принципе не нужны США и прочее НАТО – сами могут справиться, пусть и с потерями.

С-400 "Триумф", конечно, мощная и современная система, но ей нужна стратегическая глубина, а сейчас ее развернули без серьезного сухопутного прикрытия, совсем рядом с фронтом. Турецкие танки, если они войдут в Сирию и будут наступать при поддержке оппозиции, могут прорваться к базе "Хмеймим" за пару часов и возьмут систему С-400 в качестве трофея", - упевнений він.

Військовий експерт додав, що хоча Росія і є ядерною державою, у турків поруч з сирійським кордоном на базі Інджірлік складовано до 40 ядерних бомб B1 подвійного з США ключа на випадок війни з РФ.

"Может, следует слегка притормозить, не доводить дело совсем до греха, скривиться, вытащить турецкий нож из спины и попробовать как-то договориться, ну не добивать хотя бы туркоманов?", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...