Літній воркаут: Британський фітнес-тренер розповів, як правильно займатися спортом в спеку

Літня спека не повинна стати на заваді стрункій та підтягнутій фігурі.

Ілюстрація. Фото: nv.uaУ спекотні літні багато з нас припиняють походи в спортзал і пробіжки на стадіоні, віддаючи перевагу відпочинку на пляжі або в затишному ресторані за келихом освіжаючого коктейлю, зазначають Патріоти України.

Але якщо ви хочете зберігати фігуру стрункою і підтягнутою, забувати про спорт не варто. До того ж, крім зовнішнього вигляду, фізичні тренування важливі для здоров'я і врівноваженого психічного стану людини.

Британський фітнес-тренер Девід Вінер розповів, як правильно і безпечно займатися спортом в спеку. Дотримуйтесь цих порад і будьте активні, незалежно від погоди за вікном!

Шість правил літніх тренувань:

  • Не перепрацьовувати. Тренування в жарку погоду накладають додаткове навантаження на організм, тому важливо знати міру і пильно стежити за своїм станом. Якщо в будь-який момент ви відчуєте себе недобре, краще припинити тренування або значно зменшити його інтенсивність. Не забувайте влаштовувати регулярні перерви, щоб ваше тіло могло охолонути.
  • Намагайтеся займатися спортом з ранку. На світанку набагато прохолодніше, ніж на заході дня. До того ж, до вечора завжди підвищується рівень вологості. Тому в спекотні дні ранкове тренування перенести набагато легше, ніж вечірнє. Безпрограшними ранкові тренування робить і те, що вони заряджають бадьорістю на весь день.
  • Одягайте на тренування вільний і світлий одяг. Для вуличних тренувань влітку вибирайте дихаючий, легкий і світлий одяг, який дозволяє поту випаровуватися, щоб ви не перегрівалися. Одяг з натуральних матеріалів допоможе уникнути подразнення шкіри і теплової висипки. У спекотний сонячний день не забувайте захищати голову, надягайте зручну кепку.
  • Пийте достатньо чистої природної води. Якщо в звичайний час людина в середньому повинна випивати близько півтора-двох літрів води в день, то в жаркий день цю норму слід збільшити. Щоб організм не був зневоднений і ви не відчували під час занять спортом сильного виснаження, пийте близько 10 склянок води в день. Також під час тренування можна намочити водою деякі частини одягу, щоб займатися було легше.
  • Вибирайте для занять затінені місця. По можливості тренуйтеся на спортивних майданчиках, які захищені від сонця деревами або яким-небудь навісом. Для бігу також намагайтеся вибирати ту сторону вулиці, на яку падає тінь.
  • Використовуйте сонцезахисний крем. Влітку навіть в похмурий день є ризик потрапити під згубну дію сонячних променів. Щоб не згоріти і захистити шкіру, використовуйте крем або спрей з SPF 30 або вище.
Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...