"Люди, які професійно займались розслідуванням вбивства композитора Івасюка, підтвердили мій висновок про мотиви злочинців", - громадський діяч

Ідеологів радянської влади злякала не сама по собі популярність Володимира Івасюка, а злякала популярність української пісні.

Володимир Івасюк. Архівне фото.

"Вже багато років немає з нами Володимира Івасюка. Його життя обірвалося на самому злеті в період найвищої популярності. Я з ним безпосередньо не був знайомий, але як і мільйони людей став його палким прихильником, а його пісні стали частиною мого життя. Якось вже в період моєї політичної діяльності один із відомих журналістів запитав у мене, а що я думаю з приводу загибелі Володимира Івасюка? У мене ніколи не було сумнівів в тому, що його було вбито, тому я не вагаючись, так і відповів", - пише президент Української фундації дослідників права Віктор Швець у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Володимир Івасюк якось дуже стрімко увірвався в мистецький світ тоді ще Радянського Союзу. Його пісні відзразу припали до душі і серця мільйонам людей, незалежно від їх національності.

Пісні Володимира Івасюка розходились величезними тиражами, його популярність набула масовий зарактер. І що саме головне, його пісні були прийняті народом, вони звучали не тільки з екранів телевізорів, магнітофонів чи радіо і платівок - їх співали люди!

Успіх творчості Володимира Івасюка був настільки грандіозний, що його пісні заполонили ефіри центральних теле і радіоканалів Радянського Союзу.

І я впевнений в тому, що це злякало ідеологів тієї влади, і злякала не сама по собі популярність Володимира Івасюка, а злякала популярність української пісні, яка ширилась по безкрайнім просторам великої і неосяжної країни.

В українців просиналась гордість за українську мову - таку красиву і мелодійну, просинався український дух! Разом з популярністю української пісні, почала швидкими темпами відроджуватись і гордість українського народу. Пісні Володимира Івасюка співали на українській мові усі, незалежно від того, в якій країні це відбувалось.

Безумовно різкий ріст української самосвідомості не міг бути не помічений спецслужбами тодішньої влади. Саме українська пісня, а точніше популярні пісні Володимира Івасюка на українській мові і стали головною причиною його смерті. Володимира Івасюка вбила влада, оскільки злякалася шаленої популярності українських пісень, які писав талановитий українець!

Його особиста популярність і особливо популярність пісень на українській мові набула загрозливого характеру для влади, яка і дала команду вбити українського композитора. Потім мені стали відомі деякі факти розслідування цього вбивства, які тільки підтвердили факт його насильницької смерті. Але політичний висновок його вбивства очевидний - вбили українську пісню, українське слово, яке так майстерно і талановито створив великий українець - Володимир Івасюк.

Зараз ще є люди, які професійно займались розслідуванням вбивства композитора і які і підтвердили мій висновок про політичне вбивство Володимира Івасюка і про це треба прямо і однозначно говорити, як і про усі інші політичні вбивства видатних українців.

Важко собі уявити, як би склалась подальша доля Володимира Івасюка, якби не це трагічне вбивство, але глибоко переконаний в тому, що він би не поїхав із концертами до Росії, яка пішла війною на Україну і вбиває наших найкращих патріотів".

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...