"Люди умирают от холода и голода, больницы и пожарки закрывают, деньги - на войну": Журналіст про життя в "закутках" РФ

За 350 км від Москви люди вмирають без доступу до елементарних життєвих благ та допомоги, в той час, як щодня на війну в Сирії Кремль витрачає 2,5 млн доларів.

Російське село. Ілюстрація:www.wlf.ru

Російський журналіст Мітя Алєшковський написав про жахи життя в одному із сіл Тверської області в сучасній Росії. Замітка викликала великий резонанс: росіяни пишуть, що така картина у багатьох регіонах РФ, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

"Повернувся з нашого "далекого" села. Останній її житель, Льоха, помер ... Помер Льоха від холоду, замерз", - пише журналіст.

Мати померлого чоловіка лежить в Єсеновичах в сільській лікарні, де вже нікого не лікують. Медустанову перетворили в хоспіс, де останні дні доживають старі люди. Самотню жінку збираються перевозити в будинок для людей похилого віку.

"Лікарню Єсеновицьку закривають, бо утримувати сільську лікарню невигідно. Поруч з лікарнею - пожежна частина. Її переформатують в "пожежний пост", - пише Алєшковський, відзначаючи, що працівникам зменшать зарплати, а один з трьох співробітників залишиться без роботи.

Рятувальників змушують писати "правильні" звіти. У разі непокори обласна влада покарає.

"Підсумовується: XXI СТОЛІТТЯ, 350 км від Москви, люди вмирають від холоду і голоду, лікарні і пожежки закривають, на війну в Сирії Росія витрачає 2,5 млн доларів щодня", - прокоментував журналіст.

У коментарях до замітки багато жителів пишуть, що аналогічна ситуація не тільки в згаданому селі Кожино Тверської області. На межі жителі в Астраханській, Тульській і Псковській областях.

Деякі вважали, що в ситуації винні виключно родичі людей похилого віку, але не влада РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...