"Людина з Росії і з-під Табачника": У МОН йде підривна робота щодо двомовної освіти, - блогер

Вирішено офіційно не називати російську державною, але зробити її такою де-факто, вважає Олександр Клочан

Юрій Кононенко. Фото: "Фейсбук"

Ви справді взяли курс на двомовну освіту? Та тільки чи двомовну?.. Ви не знаєте, як скінчила Білорусь узявши курс на двомовну освіту? - звернувся до Лілії Гриневич блогер Олександр Клочан, коментуючи слова її консультанта Кононенка. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на

"Фейсбук".


"Із біографії: Юрій Кононенко. Майже все життя жив і працював у Москві. Зокрема – керував піонерськими і комсомольськими організаціями. Також працював у Дмитра Табачника відповідальним за мовну політику. В Табачника. За мовну, так. Потім став консультантом у Лілії Гриневич. Зараз директор департаменту в МОН.

Цитую майстра: "Ми взяли курс на двомовну, білінгвальну освіту". Цитата не від часів Табачника, а від позавчора, 11 жовтня. З розмови з Ларисою Ніцой.

Ліліє Гриневич, у мене кілька питань до Вас.

Чому саме людина з Росії і з-під Табачника – стала Вашим консультантом і працює в МОН під Вашим керівництвом? Невже в Україні зовсім немає фахівців, які хоч би трохи зрівнялись із цим незамінним російським кадром?

Як сприймати слова Кононенка? І як сприймати, наприклад, Статтю 7, пункт 4 нового закону, який стверджує: "Заклади освіти можуть здійснювати навчальний процес мовою національної меншини"?

Як це – можуть? А державна мова? А державна політика?

Ви справді взяли курс на двомовну освіту? Та тільки чи двомовну?.. Ви не знаєте, як скінчила Білорусь узявши курс на двомовну освіту? Розбудовуєте такий собі перекручень білоруського варіанту в нас? Вирішено офіційно не називати російську державною, але зробити її такою де-факто? Я не розумію, це просто підривна робота кононенків чи це загальнодержавна лінія влади? Чи це, може, наївна надія на те, що асимільоване українство раптом різко самоусвідомиться в мить і самотужки здолає агресивного щедро профінансованого "брата"?

А тим часом у Білорусі відсоток білоруської мови у вишах досяг 0,2%... А спілкуються нею 3,9%.... Це кінець нації. Смерть. Країна без історії. Переможена. Асимільована. Це сталось після того, як із 1995-го офіційно державною зробили російську (поруч із білоруською –UAInfo). А на практиці це означало що, "заклади освіти можуть здійснювати навчальний процес мовою національної меншини" . Ну, тобто без пафосу про державні мови, але Ваш, пані Ліліє, сьогоднішній варіант...

Те, що не міг зробити совок, – зробив Лукашенко за 10 років.

Я не можу повірити в те, що все це відбувається під Вашим керівництвом. Дайте, будь ласка відповідь, як це все розуміти?", - пише Клочан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Суспільство розкололося? Військові уже заважають цивільним, - волонтер

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:55

"Коли відбувся цей злам? Коли тилових мешканців почали дратувати військові, колони воєнної техніки, які заважають руху мирних автівок. Коли ми почали забувати, що весь наш (поки що) затишний і зручний світ тримається саме на цих втомлених, травмованих ...

"Я п’яна краще співаю": Христина Соловій неприємно вразила шанувальників (відео)

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:43

Співачка Христина Соловій під акомпанемент піаніста заспівала українську народну пісню "Подоляночка". У мережі багато кому не сподобалось виконання. ВІдеозапис, зроблений в США, опубліковано на сторінці співачки у Facebook, передають Патріоти України. ...