"Лондон стає столицею "чисто російського вбивства", - Портников

Загадкові смерті і отруєння, кожне з яких може стати сюжетом для захоплюючого детективу, відбуваються не деінде, а у Лондоні. Російська держава - і російська мафія - перенесли "бойові дії" до британської столиці.

Росіяни звикають вбивати у Лондоні. Фото: ВВС.

"На тлі безпрецедентного скандалу з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля з Лондону прийшло повідомлення про нову загадкову смерть. У своєму будинку на околиці британської столиці знайдений повішеним Микола Глушков, один з найближчих співробітників російського олігарха Бориса Березовського", - пише оглядач Віталій Портников у статті для espreso.tv, передають Патріоти України, та продовжує:

"Нагадаю, що сам Березовський теж був знайдений у петлі. Основна версія його смерті - самогубство. Однак багато хто з соратників Березовського - а серед них був і Глушков - вважали, що бізнесмен помер не своєю смертю.

Нова загадкова смерть в Лондоні знову дозволяє звернутися до обставин смерті Березовського - саме так, як отруєння Скрипаля дозволяло звернутися до отруєння Литвиненка, іншого російського співробітника спеціальних служб - і, між іншим, теж співробітника Бориса Березовського.

Березовський, який був одним з творців режиму Володимира Путіна, але не отримав від нового глави держави очікуваних преференцій, присвятив останні роки життя боротьбі зі своїми колишніми соратниками по розграбуванню Росії. У цьому протистоянні мафіозні клани, один з яких прикидається російською владою, а інший зображував демократичну опозицію в вигнанні, не вибирали засобів.

Микола Глушков, про якого сьогодні мало хто пам'ятає, став одним з перших заручників Путіна, за допомогою арешту якого він шантажував Березовського. Але і після переїзду Глушкова до Лондону його продовжували - вже заочно - переслідувати в Росії і засуджувати до нових термінів ув'язнення. Втім, петля - куди більш сувора кара, ніж в'язниця.

Не менш цікавим є те, що загадкові смерті і отруєння, кожне з яких може стати сюжетом для захоплюючого детективу, відбуваються не деінде, а у Лондоні. Можна з упевненістю констатувати, що Російська держава - і російська мафія - перенесли бойові дії до британської столиці.

І не дивно. У Лондоні живуть як вороги режиму Путіна, так і його акціонери. Саме в Лондоні Березовський судився із іншим російським олігархом і своїм наступником на "посаді" неформального скарбника російської влади Романом Абрамовичем. Обидва підприємці відвідували одні й ті ж ресторани, бутики і клуби. Лондон став передмістям московської Рубльовки, цього елітного селища російських чиновників і мафіозі. І вбивають в британській столиці не менш впевнено і безкарно, як у самій Росії.

Питання - як довго буде терпіти це знущання і зневагу Британія і весь Захід і чи зрозуміють в Європі і Сполучених Штатах, що російська мафія нав'язала цивілізованому світу свої правила гри".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські чиновники гумору не розуміють: Жарт сатиричного сайту потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про "виконану роботу"

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:56

Заступниця голови уряду Ульяновської області РФ Марина Алексєєва додала до звіту про «виконану роботу» жартівливу новину із сатиричного сайту Панорама. На це звернули увагу у Telegram-каналі ЧТД, опублікувавши відповідні скріншоти, передають Патріоти У...