Лист Клімкіну з місця, з якого не повертаються: Українець розповів про умови життя в єгипетській в'язниці для смертників

Доля Едварда Чікоша, який вже шість років відбуває покарання у в'язниці в Єгипті, насправді знаходиться в руках президента, а не глави МЗС.

В'язниця у Єгипті, де відбуває покарання українець із Закарпаття. Фото:http://www.mukachevo.net/

Українець Едвард Чікош, який вже шість років відбуває покарання у в'язниці в Єгипті, написав листа міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну. Про це повідомив журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні Святий вечір, завтра Різдво Христове. Вже шосте різдво, яке християнин і наш земляк із Закарпаття Едвард Чікош зустріне в арабській в'язниці в Єгипті", - повідомив журналіст.

За його словами українця утримують у в'язниці за надуманими звинуваченнями в тероризмі.

"Про ситуацію всі в курсі, офіційна Україна засуджує дії єгипетської влади. Але Едварду від цього не легше. Він продовжує сидіти. В курсі і Міністр закордонних справ Павло Клімкін. І заявляв недавно, що докладає зусиль для звільнення Чікоша. Але Едвард вирішив про себе нагадати. Просив передати Клімкіну привітання з Різдвом і Новим роком", - написав Бочкала.

Журналіст зазначив, що доля Чікоша насправді знаходиться в руках президента, а не глави МЗС.

"Правда не впевнений, що Президент в курсі ситуації. А людина загниває ", - зазначив він.

"У листі міститися не тільки найкращі побажання, а й живе опис умов утримання в єгипетській в'язниці для смертників. Цікаво почитати всім. Окремо прошу це зробити і постаратися вплинути на ситуацію, в силу свого професійного статусу, зазначених в даній статті. Ми ж українці своїх не кидаємо? ", - Підсумував Бочкала.

Як стало відомо, до ув’язнення Едвард Чікош успішно займався туристичним бізнесом, керував однією з найбільших туркоманій в Африці і Середньому Сході. Але в 2011 році на єгипетському кордоні було затримано ізраїльтянина, який намагався незаконно перевезти зброю і патрони у дерев’яному хресті. Затриманий заявив, що віз хрест для турфірми, якою керував Едвард Чікош.

Після цього Едварда за законами воєнного часу революційний суд ув’язнив на 25 років "за тероризм і шпіонаж2, це максимальний термін, який в місцевих в’язницях відбути живим до кінця не реально.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...